All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

God sömn med gardiner i barnkammaren

Barn behöver en god natts sömn och är för ljusa kan påverka sömnkvaliteten. Det beror på att ljuset i sovrummet påverkar produktionen av melatonin, hormonet som gör oss trötta och förbereder kroppen för sömn. Och speciellt eftersom barn sover vid tidpunkten för dagen då solen fortfarande är uppe, är det viktigt att välja rätt gardiner som kan hjälpa till att förbättra sömnen.

LÄS OCKSÅ: Här kan du köpa gardiner.

Mörka gardiner

Mörka: Mörka gardiner i dimout och blackout kvaliteter lyser effektivt ljuset. (Foto: Intag) "> Dark: Dark Basic gardiner dimout- och mörkläggnings kvaliteter effektivt blockerar ljuset (Foto: Intag).

När du väljer gardiner för barnets rum, bör du leta efter tyger med hög ljusstyrka. En av de saker som dämpar solljuset mest effektivt, och är därför väl lämpad för barnets rum är mörka grundläggande tyger i dimout- och mörkläggnings egenskaper. de har mycket bra ljus stoppfunktioner, och finns i subtila texturer och lysande färger som kan matcha ditt barns rum. Sedan får åtminstone man sover han behöver, och du behöver inte oroa dig för att solen står vid fönstret.

dimout tyger tar ofta 95-97 procent av ljuset, men det beror också på färgen på gardinerna. substanserna har ofta en svart tråd vävs in i själva strukturen, vilket ger den mörka grundläggande effekt.

Blackout tyger kommer initialt att vara 100 procent ogenomskinlig. de har oftast en laminerad underlag och kan användas som både hissen och rullgardin eller som dekorativa gardiner. Rygg har en lätt beläggning som stänger solen utomhus.

LÄS OCKSÅ: Att hänga upp gardinerna.

LJUS MEN MÖRK: Textilierna behöver inte vara mörka för att stänga av solljuset. Dimout och blackout gardiner finns också i ljusa färger. (Foto: Intag) "> vill men DARK. Textilierna behöver inte vara mörkt för att stänga ute solljuset Dimout- och mörkläggningsgardiner finns också i ljusa färger (Foto: Intag).

fodrade gardiner

liner: använd gärna mörka grundläggande tyger som livnär sig på barnens rum gardiner (Foto: Intag). "> liner: använd gärna mörka grundläggande tyger som livnär sig på barnens rum gardiner. (Foto: Intag)

Om det är så att gardinerna du vill att ditt barns rum i sig inte har särskilt hög luminans, är det en bra idé att använda ett bra foder. Helst bör du använda en enkel dimout eller blackout som matning - det ger det bästa ljusskyddet för en vanlig textil. Förutom att stänga solljuset, erbjuder fodrade gardiner också ljud och ger mindre ljud i barnens rum. Och det är viktigt där minsta kommer att ha en god natts sömn.

Om du väljer att bara gå för "vanliga" gardiner, utan specialfunktioner eller foder, kan du tänka på att mörka textilier sig dimmer bättre än ljusa.Dessutom kan du fördubbla gardinens effekt genom att använda en lyftridå samt vanliga dekorativa gardiner.

COVER: Kombinera långa spelbara gardiner med en ljusridå med hög ljusdensitet. (Foto: Tapethuset) "> DÄCK: Kombinera långa lekfulla gardiner med högglansljus. (Foto: Tapethuset)

ADVERT

Mest populära