All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Bra kvalitet, men dålig användbarhet

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Lyckligtvis grundinställningen av Phil enkel: Den automatiska kanalen fungerade som det ska, och vi uppskattat Följ funktionen TV ??, som gjorde alla kanaler i samma ordning som kanalerna på TV: n.

Klockan ställer sig in via den TV-kanal du kanske vill ha och det lyckades också justera sig automatiskt när vi gick från sommartid i helgen. Hittills så bra.

Tidsförskjutningsbuffert

Varje gång du slår på DVD-inspelaren startar den inspelningen från den TV-kanal som spelaren är inställd på. Time shift buffert står mao. för tillfälligt minne. De inspelningar som sparas här raderas automatiskt när du stänger av spelaren eller efter en viss tid.

Standardinställningen är 3 timmar, men du kan öka till 6 timmar om så önskas. Om du vill spara dessa tillfälliga inspelningar och överföra dem till hårddisken, spara dem manuellt.

Fördelen med funktion för tidsförskjutning är att du alltid garanterad att fånga tv-program, men du bör störas i mitten av TV-sändningen. Du kan till exempel spela upp inspelningar som är lagrade i det tillfälliga minnet från början medan spelaren fortsätter spela in resten av programmet i bakgrunden. Detta är en praktisk finess och påminner dig om Pioneer Chase Play-konceptet.

För dem som gillar bruksanvisningen

Problemet är att det inte känns intuitivt att använda spelaren. Nu kan det naturligtvis vara ett mycket bra tecken på undertecknade 10 tummar och brist på teknisk förståelse. I jämförelse med Pioneer-konkurrenten är emellertid vårt krav att Philips är mycket användarvänligare.

Exempel: Medan kortkommandon på fjärrkontrollen för Pioneer heter och självförklarande kategori har Philips satt fyra knappar (röd, grön, gul och blå) utan förklarande text. Nackdelen är att dessa tangenttryckningar styr flera viktiga funktioner, och i början kommer du förmodligen att vara i manualen när du försöker styra Philips. Efter en viss missbruk kommer du givetvis att vänja sig vid detta, men på en spelare från en ansedd leverantör i detta prisklass förväntar vi oss en mer praktisk lösning.

Pointless med Guide +

Och när vi ändå håller på irriterad hörn: Både spelaren och fjärrkontrollen är konstruerad för användning av Guide + systemet. I teorin är det bra och bra. Det kommer dock att vara en stor irritation eftersom systemet endast är tillgängligt i Tyskland, Österrike, Schweiz, Frankrike, Spanien, Nederländerna och Belgien.

När vi i Norge inte kan vänja det, det är helt meningslöst att fjärrkontrollen, meny layout och även manuell utgår till stor del att du använder systemet.Det är på grund av kontrollen över de funktioner vi lever i Norge kan använda mer besvärliga, vilket är ett bra exempel på att ställa in timerinspelning.

Timerinspelning och ShowView

När du först upptäcker, ser Timer-menyn ut så här. Se mer

Fjärrkontrollen har en särskild nyckel som det står lektioner på, men när du rör det kommer du inte ha rätt till inställningarna för timerinspelning. I stället har du rätt till en ny översiktssida som heter Schedule, huvudsakligen med information om Guide + -systemet, som du inte kan använda.

För att gå vidare till menyn Timer eller ShowView, tryck på den gröna eller röda knappen istället. Först kan tidtaggen eller ShowView-koden anges.

Översikten över vad som lagras på hårddisken är lyckligtvis klart. Varje markerad inspelning (i gul) visas också i en indexbild ovanför inspelningen. Visa mer

Ja, det fungerar, men det här förfarandet är svårare än nödvändigt. Ännu mer irriterande är om du gör misstag; då kommer du faktiskt att uppmanas att installera Guide + -systemet, som du inte kommer att kunna använda. Detta är meningslöst.

Inte heller så kan du inte ändra inställningarna för inspelningskvalitet när du är i den här menyn. Om du ändrar inspelningskvaliteten måste du faktiskt gå helt och hållet in i spelarens inställningsmeny. Det är en besvärlig lösning.

Good inspelningskvalitet

När det gäller inspelningskvalitet, men det finns lite att klaga på, här gör Philipsen ett bra jobb. Det är för övrigt en punkt där de mer välrenommerade leverantörerna sticker ut med positiva tecken jämfört med de billiga leverantörerna.

De olika inspelningslägen namnges från M1 till M8 och antalet efter M en bör specificera antalet timmar av inspelningarna i det här läget, som körs på en DVD + R / RW-skiva, M5 innebär således 5 timmars inspelning på en DVD -platta etc.

Som vanligt är inspelning i M1 och M2 mycket bra, både på ljud och bild. I M2-läget går du runt regnet i 32 timmar inspelning av bra kvalitet på hårddisken. Även M2, 5 och M3 ger godtagbar kvalitet, medan den andra rekommenderas endast för användning om du är borta under en lång tid och tar upp många TV-serie. I M8-läget är inte kvaliteten på något att skryta om, men du måste återvända upp till 130 timmars inspelning på hårddisken eller 8 timmar på en DVD-skiva.

Genom att trycka på hårddiskens webbläsare kan du få en översikt över alla inspelningar som lagras på hårddisken. Det är också lätt att se vad som sparas eftersom en indexbild visas bredvid inspelningen. Även de TV-program som tillfälligt lagras i Time shift-bufferten finns här. Tyvärr visas de inte med någon indexbild, än en gång är du kvar för att använda de färgade knapparna för att få översikten.

Redigera poster

Du skriver först in HDD-webbläsaren och väljer den sparade inspelningen du vill ändra. Tryck sedan på Edit-knappen för att öppna redigeringsmenyn. Du kan lägga till och ta bort titlar, lägga till eller ta bort kapitelmarkörer och använd knappen Merge ?? Kan du slå samman två olika kapitel tillsammans.Det är också möjligt att gömma kapitel i en inspelning så att de inte visas under uppspelning.

Du kan också dela upp den film som du spelat in från TV3 i flera titlar. På så sätt kan du rensa annonsen och ta bort den innan du bränner inspelningen på en DVD. Kort sagt är redigeringsalternativet ganska bra, men igen: de kan vara enklare att använda.

Enkel överföring från hårddisk till DVD-skiva

Kopiera från hårddisk till DVD-skiva händer genom att trycka på arkivering. Kopian går mycket snabbare än i realtid, säger Philips själv att 8 timmars hårddiskinspelning kan brännas på en DVD + R / RW-skiva inom 30 minuter. Exakt hur lång tid det tar kommer naturligtvis att variera beroende på inspelnings längd och inspelningskvalitet programmet lagras i.

Det händer inget kvalitetsförlust när du bränner från hårddisken till en DVD-skiva, är detta eftersom inspelningen kopieras i exakt det läge du sparade den på disken.

TEST: Philips HDRW720 - 80GB

  1. specifikationer häri
  2. Se stora bilder från test
  3. Sammanfattning och slutsats
  4. bra kvalitet, men dålig användbarhet

En halvtimme Simpsons episod i det näst bästa kvalitet tog ungefär åtta minuter och spelaren visar hur mycket tid som är kvar för kopiering har slutförts med en separat timer på skärmmenyn.

En annan praktisk funktion är att de kapitel som är markerade som dolda på din hårddisk, till exempel alla reklamavbrott, inte gå när du bränner inspelningen på DVD. Vi tycker också att nya inspelningar automatiskt placeras efter de andra inspelningarna som redan finns på DVD, och att en indexbild automatiskt sparas för varje program som bränns. På så sätt bränner DVD-skivorna dig en tydlig innehållsmeny.

ADVERT

Mest populära