All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Medhjälpare i julruschen

För många, särskilt något äldre, är det inte riktigt jul innan huset luktar tvål. Idag vet vi att det inte rekommenderas. Grön tvål baseras på animaliska fettsyror och torkar ut och avfetter ytor av trä. Detta gör att träets egenskaper försvagas, risken för sprickor ökar och trädet kan gult.

Trä är ett unikt och pulserande material och det är viktigt att ha ordentlig vård och underhåll. Det här är att hålla trädet snyggt utseende och glöd.

Natursåpe

Vad till exempel med färdigt blandat vatten på sprayflaska? Vi pratar om naturlig tvål som är idealisk för rengöring och underhåll av oljebehandlade, vaxade och tvålbehandlade ytor.

Natursåpe är en högkvalitativ specialsåg som har vårdegenskaper som stänger trädets porer och skyddar mot smuts och vätskepermeation.

Du får den i två sorter, Natursåpe White används för ytor som tidigare behandlats med vit pigmenterad olja eller tvål. Naturlig tvål Naturen är idealisk för ytor som behandlas med naturlig eller färgad olja.

Den förblandade sprayen gör det enklare att behålla oljerade eller tvålbehandlade golv, möbler, bänkskivor och paneler.

Rengöring av köket

Rengöring av köket kan ofta orsaka problem eftersom det är mycket fett som är svårt att ta bort.

Det finns emellertid fettlösningsmedel i form av spray som gör arbetet enklare och fungerar på alla typer av fett.

Att tvätta tak och väggar är lättast att fukta en ren golvmopp i ljummet vatten, sedan spraya fettet lös på moppen och tvätta tak och väggar i lång dra.

Om du har häxor eller sköldar efter avfyring och ljusbränning, tar fettlösaren bort detta också.

Köksbänk

En annan ny och användbar produkt är en gel för dig som har en oljad köksdisk.

Gelén används för vård och underhåll av oljerade träytor. Det torkar snabbt och betonar träets naturliga struktur och färg samtidigt som den ger en stark och hållbar yta som är resistent mot vatten och smuts.

Det praktiska röret gör dosering, applikation och applikation enklare och mer tidsbesparande.

Om du har en träfärgad bänkskiva, välj en vit underhållsgelé. Den ger en ljus yta med genomskinlig trästruktur. Om du har en mörkare bänkskiva, använd varianten "Nature".

Varumärken till glass och kaffekoppar

Är det inte irriterande när du märker att bänken är full av ringar efter julpartiet?

Lösningen är inte långt borta.

Nu kan du få en effektiv ringsignal som eliminerar vita ringar och värmesköldar i färgytan. Ringborttagaren ger ny högglans till gammal slitlakan, och den kan också användas för att borsta koppar och andra metaller.

Efter julafton

Om det är lite tufft med pepparkaksdegen, kan du enkelt få några rengöringsproblem i ugnen.

Ett oumbärligt verktyg för rengöring av ugnen är "grill och ugnstvätt" på sprayflaskan.

Du vrider endast munstycket och sprutar direkt på det område som ska rengöras med ca 20 cm avstånd. Om du tillåter ugnen att fungera i kvart, torka du bara av med en bit papper eller en torr trasa.

Om du har lite värme, cirka 40 grader, är rengöringsmedlet ännu effektivare. Slutligen tvätta med en våt duk innan du ställer ugnen i 220 grader och torka den ordentligt.

Om du har motsatt matrester i ugnen, kan du använda en skursvamp. Det är viktigt att du bär gummihandskar. "Grill och ugnsrengörare" innehåller starka kemikalier som attackerar huden.

Undvik att få rengöringssprayen på gummistickorna och den mekaniska fläkten i ugnen.

Lättare tvättning golvet

För enkel rengöring av väggar, golv och tak används en komplett rengöringssats med en ergonomiskt utformad rengöringsmopp med separat tank och utlösa mekaniska för rengjøringsmidddel.

Det kan även användas oljebehandlat som målat trägolv.

Moppen fungerar på alla tvättbara ytor som PVC, laminat, vinyl, sten, kakel, glas, porslin och lackerade ytor eller lackerade ytor.

Rengör tvättmedlet direkt på golvet och sprida det utåt med hjälp av mikrofibermoppen.

Slutligen skölj och pressa moppen regelbundet i rent vatten. Något annat sköljning av golvet är inte nödvändigt.

Bli av julen fett

Vi kämpar alla förmodligen att bli av med fett nu i juletid, inte minst fett återstående fett eller fetthaltiga rester som ansamlas på olika ytor i hemmet.

Då är det bra att det finns effektiva hjälpmedel som Liberon Møbelrens.

Den hjälper dig att bli av med fett som ackumuleras på köksluckor och huvor, sot på dörren, kalk och tvålrester i duschen och stearinsøl från bordsskiva.

Ta hand om golvet vid ytterdörren

Med mattor vid ingången, förhindrar du mycket rengöringsarbete.

Dessa är utformade för att fånga mark och smuts redan vid tröskeln.

Med rätt lösning vid ingången, förlänger du också golvets livslängd. Omkring 80 procent av all smuts och smuts som kommer på golvet i en byggnad kommer från utsidan.

Det är därför viktigt med separata entrézoner som fångar detta smutsiga.

ADVERT

Mest populära