All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Bra høstråd för trädgårds

för gräsmattan att få tillräckligt med cirkulation av industrin bör gräset i trädgården vara 5-6 cm när snön kommer. Om gräset är högre finns risk för svampangrepp nästa vår. Av samma anledning bör du ta bort fallfrukter, kvistar, klippa gräs och löv. För att hjälpa gräset i kampen mot mos är det viktigt att gräset får tillräckligt med näring och luft. Om du sår gräs på hösten, göd det inte till våren, om du säkerställer korrekt jordning i samband med fräsning och landning. I gengäld gräsmattan vilja gro så tidigt, det kan nu skäras 2-3 gånger inom frosten sätter stopp för tillväxten. Klipningen gör att de unga gräset växer, så att du får en tät och hälsosam gräsmatta på våren. Om du planerar att gå till våren är gödsel på hösten bra.

Däck för blomsterbäddar

Buskar som lätt kan bryta sig under snön ska binde och stödja. Blommorna bör täckas med granbar. Det är viktigt att du tar bort blekade blommor och lämnar och vattnar väl innan du placerar avfyrningsstången. Täck stativen väl som dessa övervintrar under jord. Fruktträd beskärda hösten ger färre skott än vad du förväntar dig på våren. Vi rekommenderar att du skördar dina körsbärs-, plommon- och morellträd på hösten. Resten ska beskäras tidigt på våren. För bästa resultat, skörda där grenarna är igensatta.

Hösten planterar tid

Om du planerar att plantera, till exempel, buskar eller en häck, detta kan säkert utföras på hösten. Marken har en god fuktighet och växterna trivs i höstjorden. När du planterar lök, till exempel. tulpaner kan vara en bra idé att plantera många i samma färg tillsammans. Då kommer du att ha vackra färgklockor att njuta av när våren kommer. Kom ihåg att vissa lökväxter, som begonia och fresia, ska planteras på våren och inte på hösten.

Skydda balkong växter

Balkong växter behöver noggrann hantering under vintermånaderna för att sprida färgen och glädje nästa vår och sommar. Sommarblommor borde tömmas helt för jord. Detta gäller till exempel. petunia och begonia. Om du har dessa i burkar är det viktigt att du ser till att vattnet rinner ordentligt före vintern. Få burkar är helt frostsäkra. Krukväxter som har tillbringat de ljusa månaderna på terrassen, kommer att flyttas inomhus, så att de inte plötsligt riskera köldskador en kall natt i september förra året. Planterna ska inte placeras i större krukor vid denna tid på året, men beredas under vinterens vilodag genom gradvis mindre vattning. När ljuset kommer tillbaka på våren, kan det vara dags för en större kruka och ett svep. Dina vintergröna växter bör skyddas mot vinterkylning och torkning när vårsolen kommer. Ett bra tips är att packa dem med strån eller täcka dem med en glasspåse.

ADVERT

Mest populära