All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Bra golv val i hallen

A tenderar att tro att den inredningsarkitekt ägnar främst sin uppmärksamhet till de mer estetiska aspekterna av vår miljö - men det är inte hela sanningen. Inredningsarkitekt Trond Ramsøskar lämnar inget tvivel om att hallen är ett rum som kommer att vara en visuell upplevelse - en förstärkning av första intrycket som ytterdörren presenterar nu du kommer hem. Samtidigt är det viktigt att du tar praktisk omsorg så att entrén är lätt att leva med i ditt dagliga liv.

- Det behöver inte nödvändigtvis vara en miniatyrversion av ditt vardagsrum - det är främst ett rum som kommer att fungera för daglig användning och mycket trafik. Detta är viktigt att beakta - speciellt när man väljer golvbeläggningar, säger han.

Solid och slitstarka golv

- Oavsett om vi talar om ett hem med småbarn familj eller en ensamstående pensionär, så vi vill att golvet i hallen bör vara bra att gå på och - inte minst - lätt att hålla ren. Mycket trafik, delvis med utkanter, gör det också mycket slitage. Därför bör du välja ett golvbeläggning som är fast och kan ta ett tag, rekommendera Ramsøskar.

Samtidigt ska golvet passa rent visuellt. Relationer som storleken på rummet, väggarna och taken, inredningen och belysningen är att skapa en helhet som kommer att berätta något om vem som bor i huset. Jag skulle rekommendera relativt mörka toner på en entréplan. Detta ger rummet en lägre tyngdpunkt och smuts blir mindre synlig.

Tiles - ett populärt val

- Studier visar att keramiska plattor är högst på listan över önskade golv i norska ingångar - och då naturligtvis med golvvärme. Med nuvarande elpriser är detta ett val man bör tänka igenom. När kablarna är installerade kräver det disciplin att inte använda dem. Dessutom byggs huset idag där det inte går att få kakel i entrén, säger Ramsøskar.

Enligt inredningsarkitekten behöver du inte följa trenderna när du väljer en kakel. Det är viktigt att golvet är funktionellt och att du gillar det. Förmodligen kommer golvet att ha ett liv som sträcker sig genom många generationer av trender.

- Jag brukar rekommendera att använda stora, fyrkantiga plattor - lika stora som 60x60 eller 90x90. Då får du färre leder, vilket är den svagaste punkten på ett kakelgolv. Om du vill spendera lite extra kan du välja kakel med beteckningen & rdquo; rettificato & rdquo; . Det innebär att de har skarpa, skarpa kanter - vilket gör det möjligt att använda smalare fogar (2 mm) - som är plana med kakelytan, säger han.

När det gäller färger har Ramsøskar en förkärlek för en liten mörk jord och helst en lätt matt yta eftersom den verkar varmare.

- Jag skulle också vilja nämna de klassiska åttkantiga mosaikmönstren som du kan köpa idag i din egen DIY-uppsättning.Denna konstruktion består av ganska små plattor - men det är inte så svårt att komma dit som folk tror, ​​tippa honom.

Vinyl - spännande och hållbara

- När vi gör undersökningar framgår det att det finns bara ett fåtal som säger att de vill entré golv med vinyl. Nu finns det dock ett antal spännande lösningar som säkert kan rekommenderas, säger Ramsøskar.

Vinyl finns idag i en mängd olika utföranden och är ett säkert val när det gäller hållbarhet och rengöring.

- Personligen rekommenderar jag en omfattande version som kan limmas på de flesta substrat. Det här är något de flesta människor kan lägga sig på under en helg. Det är lite praktiskt att låsa av entrén under en längre tid. Om du väljer en vinylgolv med en markant struktur och ofta en peppar mönster, kommer det både ser ut och känns hetare än en plan yta, avslutar experten.

Gummi-industri - och modern

Gummi golvbeläggning har främst reserverats för kommersiella byggnader. Nu är gummigolv på full fart på väg till norska hem. De är tuffa, de är slitstarka och de är bra och tysta att fortsätta.

Rubber Flooring har många fina egenskaper - och de är gjorda mestadels av råvaror från naturen. Golvbeläggningar av gummi kommer i alla färger och mönster. Mest vanliga är knutgummi i olika sorter.

ADVERT

Mest populära