All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Bra som nytt

Denna gamla kyrkogårdsbänk innan kriget var inte vad det en gång var. Teakspikar och gjutjärnben har sett bättre dagar. För ungefär tjugo år sedan målades det med vit färg för att lysa upp i trädgården. Alla dessa år utomhus, i skiftande väder, för alla årstider, är det inte konstigt att bänken har ändrat status från & rdquo; dekorativa & rdquo; till & rdquo; skräp & rdquo; . Det gamla klenodietet kan dock sparas, snabbt och enkelt.

1. Ta bort färg

Använd färgavlägsning för att ta bort den gamla färgen.

All gammal färg avlägsnas med färgavskiljare. Vänligen använd en miljövänlig variant. Använd borste och applicera en bra färglackeringslack på alla ytor, både på teak och gjutjärn.

2. Släpp

Lossa bänken med en stel borste efter att färgavlägsningen har fungerat lite.

När färgavskiljaren har arbetat ett tag (15-20 minuter), lossa den gamla färgen med en stel borste. Skölj slutligen med vatten. Låt det hela torka gott innan du tar den sista finishen och korsa träet med ett slippapper för att avlägsna fibrerna.

3. Gjutjärn

Basstål före applicering av svart metalllack.

För att göra arbetet enklare är det en bra idé att stänga av teak-spelen innan du fortsätter med att slipa gjutjärnet. En bra metallsammansättning måste se till att det övre området får ett bra grepp. Efter gjutning får gjutjärnet två lager svart metalllack.

4. Träolja

Sätt teakspelen med träolja.

Teak spelen sätts i med träolja (teakolja) tills du känner att trädet är mättat. Här kan det finnas många lager, men olja är snabbt och enkelt att applicera.

5. Skruva loss

Sätt sedan bara på spel på bänken och det har återigen fått sitt ursprungliga utseende.

Efteråt ser bänken helt nytt ut!

ADVERT

Mest populära