All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Goda råd när du hyr ut din bostad via Airbnb

tjänster som bygger på att dela ekonomin är mer populär än någonsin, och de gör det billigare och enklare för oss att låna, hyra och bo.

Per 31 december 2015 kan du hyra 9222 olika bostäder runt Norge via Airbnb-webbplatsen. Tjänsten är baserad på recensioner av både hyresvärdar och gäster, och genom profiler, ID-verifiering och kommentarer från andra kan du hitta den perfekta platsen att bo.

norrmän är bra hyresvärdar

Vem som helst kan lägga upp en gratis annons på Airbnb och därmed tjäna pengar på ett extra rum, en oanvänd stuga eller en tom lägenhet. Norge är faktiskt bland länderna i världen med de flesta "fem stjärnor" per bostad, så vi tronar höga som goda hyresvärdar.

Har du någonsin övervägt att placera ditt eget hem på Airbnb, men aldrig tagit ett steg? Vi har de bästa tipsen och råd så att du kan känna dig helt säker när främlingar kommer att låna ditt hem.

dröm destination? Minst en hög önskan för många. Foto: Airbnb

Se också:

6 misstag du gör med hand kläder

Förhindra hand-kläder är slitna eller köns bomber.

Verifiera dig själv

Först och främst bör du registrera dig och ditt hem på Airbnb, och sedan ta bra bilder som kan publiceras. Om du hyr för första gången kanske du vill länka din Airbnb-profil till Facebook så att alla gäster kan se att du faktiskt är en social och fysisk person.

Då bör du lägga till din egendom i kategorier; är det en lägenhet eller ett hus? Stor? Lite? Du förstår saker.

Goda tips

Bestäm när du vill hyra huset och ange ett pris. Du kan anpassa det efter erbjudandet kontinuerligt, så kolla vad andra har tagit för samma typ av boende tidigare.

När en gäst kontakt, bör du titta igenom deras profil för att se om de tidigare hyresvärdar har gett honom eller henne en bra recension från tidigare vistelser.

Ha en bra dialog och försök att bli så bekant som möjligt innan du bestämmer dig för huruvida gästen kommer att leva med dig eller inte. Om någon ger dig en dålig mageförmåga, har du full rätt att säga upp all kontakt och förneka att de blir utan anledning.

All kommunikation ska ske via Airbnbs hemsida så att du är föremål för värdgarantin.

Läs också:

Detta tillbehör gör drömbadet till en verklighet!

Skillnaden mellan ett fint badrum och ett underbart badrum ligger i detaljerna. Och här är de coolaste produkterna just nu.

Airbnbs garanti på upp till 6 miljoner kronor kan täcka skador som uppkommit under leasingavtalet, men det finns också många undantag. Intranätförsäkring är galenare, förutom att ta bort värdesaker.

äventyrlig? Denna sovplats är din för 1.990, - natt i Kalifornien, USA. Foto: AirBnB

Gästbekräftelseskrav

Aja Guldhammer, Northern Commander i Airbnb, rekommenderar att läsa igenom en profil och recensioner av en gäst innan du tackar dig för ett besök.

- Du kan kräva att gästerna slutför verifieringar av sin profil innan de beställer genom att göra ett bokningsbehov hos din hyresvärd, skriver Guldhammer till Viivilla. nej i ett e-postmeddelande

- Insättning kan även skydda dig vid olyckshändelser, till exempel vin på filt.

Skattfri

Om hyrespriset är mindre än 20.000 kr och mindre än hälften används hemmet, är vistelsen skattefri. Om beloppet är högre, eller om mer än hälften av ditt hem är tillgängligt, är du skattepliktig som en kapitalinkomst på 27 procent skatt.

Till Capital. nej, säger Anders Leisner, chef för juridiska avdelningen i Huseiers Landsforbund, att det är hyresvärdet för den del av hemmet som du använder för att mäts mot det hyresvärde du kan uppnå vid kort sikt.

Läs också:

Funktionella matberedare

Om du väljer att investera i en matberedare, du spara tid i köket och kan koncentrera sig på andra nödvändiga sysslor.

När man letar efter

Under sommarmånaderna i fjol hittade 95 000 norrmän sitt semestermål via Airbnb, medan antalet gäster i Norge ökade med 175 procent.

För att hitta ett lämpligt hem måste du söka efter det område eller den stad du vill besöka. Välj ankomsttid och hur många du ska resa. Airbnb kommunicerar sedan kontakten mellan dig och hyresvärden, och om hyresvärden verkar vara pålitlig kan du betala. Detta görs också via webbplatsen.

På AirBnB kan du drömma bort från de toppmoderna husen och lägenheterna. Foto: Airbnb

Aja Guldhammer skriver att han som gäst ska leta efter ett verifierat telefonnummer, associerat socialt nätverk med värd och referenser, samt granska tidigare recensioner.

- Om du vill se mer kan du alltid be dem att fylla i profil och verifiering innan du beställer.

För att vara så billig som möjligt, använd sökvillkoren som visas när du söker. Ett litet diagram visar de olika prisklasserna och var klippet är. Dessutom bör du titta på bilderna på bostaden. Efter din vistelse får du möjlighet att svara på frågor om fastigheten, inklusive standarden för att uppfylla dina förväntningar.

En slutkontroll:

För att hyra ditt eget hem, bör du verifiera ditt ID på Airbnb, kommunicera med alla gäster på webbplatsen och kolla tidigare kommentarer på gästerna.

Om du vill hyra en bostad via Airbnb, bör du kolla tidigare recensioner, titta på bilder och alltid skriva en sammanfattning av din vistelse på Airbnb.

Om du vill ha hjälp med organisationen:

Om du tycker att det är gissat att ha allt klart för Airbnb-gäst, finns det idag en norsk tjänst som gör det för dig.

I utbyte mot 25-35 procent av hyresintäkterna arrangerar Norwegian LOTEL alla praktiska aspekter i samband med hyran för dig.

När du använder tjänsten kan du gå hem och leverera nyckeln på ett bestämt ställe, så att du kommer hem till en nyvasket lägenhet med kontanter på kontot.

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära