All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Goda råd mot "dåliga" skadedjur i trädgården

-> Vanligtvis kommer det att finnas en balans mellan nytta och skada insekter eftersom nya buggar foder ofta på de andra, men ibland får vi återkomsten av skadedjur, och då kan vi använda kemiska eller biologiska medel att bekämpa parasiter.

Kök Hagen

Om flugor, skalbaggar och fjärilar inte lägga ägg i anläggningen blir det inga mark, däck därför till områden av vävnad. Den är finmalt och insekten kommer inte igenom. Använd en stativ över grödor som inte tolererar bordsdukens vikt och fäst sidorna så att de inte blir täta.

Vissa insekter, som kål, lök och morotfluga, övervintrar marken. Vi behöver därför driva "shift use". Vänta tre - fyra år med kultur av samma familj, även om resultatet har varit bra. Vid starka attacker väntar vi längre.

Blomsterbed

Se också:

Så du bör tvätta denim byxor så sällan som möjligt

Holder du denim byxor från tvättmaskinen behåller sina goda utseende och rädda miljön.

Liljebille är ett problem i blomsterbädden, det är rödaktigt och högar ner i marken när det är orent. Var försiktig när det är i det romantiska hörnet och krama båda mellan två fingrar. Om vi ​​går för en runda varje dag och plockar bort dem tar de inte över. Larverna sitter under bladen, böjer bladet och klämmer fast.

Fruktträd

Löss är maurens mjölkkor, de skyddar bladluskolonierna mot attack. Limning runt fruktträdstammen förhindrar myror att komma upp och försörjningsinsekterna håller attacken i avfart.

Nya bekämpningsmedel har kommit till marknaden. De är snabbt nedbrytbara och lite giftiga för människor. Det finns stor forskning på detta område och nya ämnen kommer att komma till spel. Trädgårdscentret och andra uttag kommer att kunna ge information om gamla och nya hjälpmedel.

Läs också:

Håll gräset grönt

Så här håller du gräsmattan grön - sommaren genom.

Hjälpmedel vi använder idag

Mot mider: Bayer Insect and Remover Remover. Mot löss: Decis, Croneton, Py-sekt, Substral loop, Bayer insekts- och mögelborttagare. Bio insekticid.

Mot snare: Gul mot Snare. Snifferåte Ferramol. Vid större och förödande attacker ska en specialist kontaktas.

Ta hand om de små fåglarna på hösten, vintern och våren. De äter mycket insekter och är mycket trevligare än en trädgårdsmästare med en gasmask - de sjunger också bättre! !

Rak tillväxt på rätt ställe och växter som trivs är det bästa botemedlet för sjukdomsattacker.

Läs också:

Vatten korrekt

Vatten när det regnar! Då trivs plantorna bäst. Men hur ska du vattna - och vad?

Växter som misstas attackeras lätt av skadedjur och andra sjukdomar och har lite motstånd.

Vid starka sjukdomsattacker tas sjuka och skadade delar bort, de ska brännas. Också ta hand om att ta bort löv från sjuka grödor på hösten så att sjukdomen inte övervintrar.

När du sprayar, följ instruktionerna noggrant, spraya tidigt och upprepa sprayen flera gånger.

ADVERT

Mest populära