All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Rådgivning för utemöblerunderhåll

->

Underhåll av utemöbler i teak / mahogny:

Teak är mycket slitstark och motståndskraftig mot att stå ut i åratal utan underhåll. Veden är resistent mot svampangrepp och dåligt väder. Om du inte vill ha en gallermålad yta kan det vara värt att applicera teakmöbleroljan så att träet behåller sin naturliga och varma glöd.

För att skydda naket trä från sol och regn kan möblerna förses med linolja. Innan du använder linolja måste trämöbler rengöras. Använd Pingo Power Station från Jotun. Om det finns större ojämnheter i träet borde du borsta ytan med sandpapper. Oljan drar bättre in i träet när ytan rengörs och renoveras. Om någon av träplankorna är lös kan de limas med vattentätt lim. Också, kom ihåg att dra åt lösa skruvar.

För att återvinna sin glans kan plastens utemöbler poleras eller spraybeläggas. De flesta stora möbelkedjorna har ett rikt utbud i plastmöbler.

Läs också:

Underhåll av plastmöbler i trädgården

Det finns många effektiva rengöringsmedel för underhåll av plastmöbler.

Underhåll av utemöbler i plast

Det finns flera alternativ för att dekorera plastmöblerna. Om du vill ha en ren och ny yta, använd Librons rengöringsolja. Borsta sedan med stålull innan du applicerar vax med plastservetter.

Det är också möjligt att spruta plastmöblerna i nya och glada färger. Innan du börjar arbeta, tvätta möblerna och applicera avfettningsvätska för att ta bort olja, fett och andra ämnen som kan orsaka problem med att applicera ny färg.

Om det finns mycket repor och ojämnheter i stolarna kan de borstar med fint sandpapper eller du kan använda Universal Parkett och borsta sedan igen. Grundläggande möbler med universal priming. Pussa en gång till innan du sprajer möblerna med spaylack. Om du bara vill polera plastmöblerna kan du först göra det genom att tvätta möblerna. Applicera sedan polering av stålull innan du applicerar plastvax.

Läs också:

Gränsvärden

Vi har testat fem olika gränser. Se vilken gränsenracket som kom bäst i testet här!

Denna behandling kan även användas på helt nya möbler för att göra det enkelt att städa utemöbler regelbundet under sommarmånaderna. Du kan också måla plastmöbler med Hammerite specialfärg, i ljusa färger och möblerna blir lika snygga som nya.

När utemöbler av metall ska renoveras är det värt att beställa först med rostskyddande färg. Använd sedan färg för metall. Liknande metallstolar finns på interiörverkstad i Bærum.

Läs också:

6 interiörtrender vi älskar

Från senapgul till smarta utomhusmöbler: Vi på Villa Editorial Office har besökt Salone del Mobile Furniture i Milano och tittar på kommande interiörtrender.?

Underhåll av utemöbler i metall / järn

Järnmöbler kan lätt rosta när de står utanför. Det är därför lämpligt att applicera en eller flera linfrö till ytan för att förhindra rostattacker. Aluminium utemöbler, å andra sidan, rostar inte. Om metallmöbler ska borstar upp, ska färg användas för metall på ytorna.

Grundläggande först med rostskyddande färg. Det är också möjligt att använda sprayfärg på metallmöbler. Aluminiumsytor kan poleras med ett fint slip- och poleringsmedel. Slutligen kan du förstärka ytan med lack.

Smarta rengöringsmedel

Använd Pingo kraftrenare från Jotun eller Libron möblerolja när du rengör smutsiga trädgårdsmöbler.

ADVERT

Mest populära