All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Gå - Hitta din färg

när fler människor; I en familj, ett samhälle eller ett grannskap är överens om två eller tre färger för fasad och strålkastare, diskussioner hålls ofta. Då kan man faktiskt hitta det svårt att beskriva de olika färgerna så att alla ser detsamma. Det är helt enkelt obekvämt att beskriva färger med ord.

Ett tips kan vara att använda termer som ljus eller mörk, ljus eller tung, solid eller mångfärgad, kontrastrik eller icke-kontrast, mild eller skarp för att minska antalet färger att välja mellan.

Fotografer Neighborhood

Klipp några bilder på hur husen i området ser ut.

Känn dig fri att gå och gå en promenad i grannskapet. Skärmar några bilder av hur husen i området ser ut. När du tittar på bilderna senare får du en bättre bild av hur det ser ut och du kan hitta hus med de färger du vill ha.

- Vill du att huset ska dyka upp eller ska det glida i ett med resten? Om det är ett grannskap med många grå och vita hus, kan ett rött eller gult hus leva upp och vara ett fint tillskott i en färglös miljö ", säger Bjørg Owren, kreativ chef vid Informationsverket för färg och inredning.

- Det vanligaste misstag vi gör är att välja för stark färg. Färgen på det lilla färgprovet i butiken eller färgdiagrammet blir tydligare, starkare och lättare på en stor yta, säger hon.

Färgen på färgprovet är den faktiska färgen. På fasaden ser vi den upplevda färgen. Och dessa färger kan skilja sig väldigt mycket från varandra på grund av olika ljusförhållanden, substratets natur och färgerna i omgivningen.

Mindre svart, mer kostym

Alla hus har en historia, och stilen som huset har och tiden det byggdes in kan ge ledtrådar till de färger som passar.

Att se på en färg utomhus skiljer sig från att titta på den inuti. Utanför verkar färgen vara mindre svart och mer färgad än vad de gör när vi tittar på dem inomhus. Anledningen till att svärdet minskar är att i jämförelse med naturen är fasaden klar och utan skuggor. Detta gör att fasaden återspeglar ljuset på ett annat sätt än naturen. Därför bör du välja en färg med mer svart in i fasaden.

Ta en titt på ditt hus. Alla hus har en historia, och stilen som huset har och den tid det byggdes kan ge ledtrådar till de färger som passar. Om du bor i ett gammalt hus, skulle det vara en bra idé att använda några av de färger som var vanliga när huset byggdes. Det leder till ett harmoniskt uttryck.

Även nyare hus kan listas i en arkitektur inspirerad av gammal stil poker.

Två eller tre färger

Ta en titt på naturens färger.

Ta en titt på naturens färger. I naturen är färgerna vanligtvis dämpade och holistiska.De ljusa och tydliga färgerna finns i de små detaljerna - på blommor, insekter och fåglar. Försök att tillämpa detta tänkande på fasaden också.

Ett hus i harmoni har vanligtvis två eller tre färger. En för fasad, en för bemanning, dörrar och fönster och en för grundväggen. Välj en mörkare färg på väggen, vilket ger ett stabilt och bekvämt intryck. Fönster, dörrar och fönster kan vara kontrasterande för att ge ett spännande uttryck och kontur till huset. Välj sedan kontrastfärger från samma plats på ljusstyrkan.

- Innan du blir av med fasaden, testa de färger du har valt. Du gör det genom att göra provkörningar på loose dressingbord av samma typ som på huset. Studera dessa i olika ljus. Det här är det bästa sättet att se till att du har träffat dina val, säger Bjørg Owren.

ADVERT

Mest populära