All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Gå i fem minuter - spara miljontals

Gå i fem minuter - spara miljontals

  1. , strand hytter
  2. Hytter utan kusten

Du läser sida efter sida om kaksehyttene i södra och östra norge, som ligger inom prisklass fem till femton miljoner. Kanske har du avstått drömmen om en stuga vid havet på grund av de höga priserna. Du behöver inte det.

Ingenting är gratis, men du kan få stuga nära havet i prisintervallet 500 000 till en miljon. Då kan du räkna med fem till tio minuters gångavstånd till stranden. Skulle du ha din egen strandlinje precis utanför hyttdörren måste du räkna med ett prishopp på flera miljoner.

Plats bestämmer

Denna stuga säljs förmodligen till många miljoner. Fem minuter bort, priserna är betydligt lägre. Se mer

?? Vad bestämmer stugan priser är plats, plats och plats. Priserna är omvänt proportionell mot avståndet till havet, säger fastighetsmäklare Solveig Meum i fastigheter ring meum AS i Fredrikstad.

De säljer runt 60-70 stugor i Østfold varje år och märker mycket efterfrågan idag.

Enligt Solveig Meum kan man dela hytterna till sjöss i fyra kategorier med egna priser. Stugorna ligger i strandlinjen. De två raderna bakom kusten kallas ofta första och andra lediga. Avståndet mellan strandlinjen och den första lodgen är kort i meter, men dessa mätare representerar miljoner i prisskillnader.

Viktiga åsikter

?? Förutom dessa tre kategorier har du stugorna tio minuter från stranden. De är betydligt billigare, men priset på dessa stugor bestäms i stor utsträckning av huruvida de har en syn eller inte, säger Meum.

Den dyraste hytten som hon har i sin mapp kostar nu sex miljoner, medan den billigaste uppskattas till 450 000 kronor.

?? I Østfold får du ofta upp till 800 000 kronor för att få en stuga med en kort promenad till vattnet, säger Meum.

Exklusiv strandlinjen

stugor i södra Norge är något billigare, hävdar auktoriserad fastighetsmäklare Espen Solum i Real Estate Solum AS.

?? Hela södra Norge kostar inte 20 miljoner kronor. En typisk stuga med strandlinje kostar kanske två till tre miljoner kronor. Om du flyttar fem till tio minuter från vattnet kan du få en stuga för en halv miljon. Om du får upp till 800 000 i pris, är du nästan säker på att hitta något, säger Solum.

?? Varför är det så dyrt med en stuga i strandlinjen?

?? För det första, för att de är helt vid havet. Dessutom finns det så många restriktioner för byggandet i strandlinjen att det inte finns några fler hytter här. Hut med strandlinje är därför mycket exklusiv. Köpare med mycket kapital går till stugor i strandlinjen, säger Solum.

Säker Investering

?? Stuga med strandlinje är ett av de bästa och säkraste investeringsobjekten någonsin. Det blir bara svårare och svårare att få dem ", säger Tore Solberg, mäklare i Georg och Solberg AS i Sandefjord.

Solberg säljer stugor främst i Vestfold. Han har denna kommentar på vad som bestämmer stugan priserna.

?? Priserna bestäms av plats, plats, plats, plats och plats.

Prisnedskärningar på 10 miljoner

Enligt Solberg är priserna i Vestfold något högre än priserna i Sørlandet.

?? De flesta hytter vi säljer kostar mellan en och två miljoner kronor. Ska du ha en strandlinje måste du räkna med ett tio miljoner prishopp. Stuga med och utan strandlinje är ren, natt och dag ", säger Solberg.

Den dyraste hytten han har i mappen har nu en strandlinje och kostar åtta miljoner kronor. Det billigaste kostar 650 000 kr.

?? I Vestfold finns det mycket att få en stuga nära havet till en halv miljon. Om du är 200-300 meter från stranden kan du vara lycklig och få en stuga för 800 000 kronor, säger Solberg.

ADVERT

Mest populära