All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Lim peg på väggen

Många människor är oroliga att borra i väggen badrum, och med goda skäl. Varje gång du gör ett hål i membranet riskerar du att göra stor skada om hålet inte är ordentligt förseglat. På något sätt kan slitage på lång sikt leda till utmattning som släpper ut vatten och vattenånga. Ju färre hålen är desto mindre är risken för allvarliga och dyra vattenskador.

- Det finns anledning att undra på att det första många människor gör när de har tillbringat en hel del tid på att försöka få en nära badrum, borrar hål i den, säger Hennig Sveen, försäljningschef på Ljungmann Partihandel, inklusive marknadsföring av produkter till Holländska företaget Tiger.

I stället för skruvtvålkopp eller handdukshållare direkt i plattan, med hjälp av Tiger ett speciellt lim för att montera ett fästprodukt slutligen skruvas in. Systemet kommer motstå en vikt på 50 kg, och kan användas på alla handdukshängare och badrum hyllor , för tanglasshållare, krokar och toalettpappershållare. Även duschaggregatet finns i en version som endast kan limas.

En liknande produkt, som också kommer från ett holländskt företag, Haceka, marknadsförs i norge av Normark. På samma sätt som tigerprodukter, kommer det med en fasthållningsanordning som är anpassad för olika badrumsserier.

- Denna produkt tål mest, säger produktchef Øivind Isaksen. Oberoende test visar att de minsta fästarna kan bära 110 kilo, medan den största kan klara upp till 120 kilo.

Trondheims företag Gobad erbjuder ett sortiment över samma läs.

- Det här är väldigt lätt att använda. Vi har ingen tub lim eller något annat som måste injiceras, men ett band som du helt enkelt klistra väggen, säger Ole Wiktor Olsson, VD för Godbad.

ADVERT

Mest populära