All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Glödande, sprakande och läcker

Oavsett om du är trött på frysning, höga elräkningar eller bara vill sprakande mysighet, braskaminen att rekommendera. Vedeldad spis är mysig och ger snabb och effektiv uppvärmning. Montera ugnen innan förkylningen sätts in.

Frittstående öppen spis

Eldstaden är fristående betyder helt enkelt att den är komplett och är fri i rummet utan ramar. Gemensamt för alla fristående eldstäder är att de är kompakta och lätta att placera. På marknaden hittar du olika modeller som möter mest önskemål angående storlek, pris, värmeprestanda och design. Oavsett om du vill ha en modern eller klassisk öppen spis, är proceduren för montering densamma.

Inredningen i de moderna vedeldade ugnarna är den stora glasdörren som ger en bra utsikt över elden. Men var medveten om att du inte borde välja en stor ugn. Värmebehovet i ett hus - med takhöjd 2, 4 meter - är ca 60-80 watt per. kvadratmeter. Det betyder att en liten 3kW ugn kan värma upp ett rum på över 40 kvadratmeter. Du hittar watt-prestanda i ugnsspecifikationerna.

Installation

För att undvika felaktig installation och farlig användning är det viktigt att följa installationen och bruksanvisningen. Det måste fästas på ugnen du köper.

Eldstad och vedeldad spis kan installeras utan ansökan och anmälan, förutsatt att arbetet kontrolleras av en kvalificerad inspektör innan eldstaden används. Kvalificerad inspektör kan vara ett svep från den lokala sopmaskinen eller en godkänd vägg. Av försäkringsskäl borde du få kontrollen gjort skriftligt.

Det finns många regler och föreskrifter att relatera till. Du bör därför få information från byggföretaget - eller få experthjälp - innan installationen startas. Till exempel är det inte tillåtet att ansluta en vedeldad spis till ett rör om den används som extraktor för köksfläkt. Köksutdraget ger tryck i röret som ökar risken för dålig förbränning och koldioxidutsläpp.

Säkerhetsregler

Kaminen måste ha en tjocklek av minst 10 cm och vara tillverkad av tegel, betong eller lättbetong. Andra material och strukturer med tillfredsställande dokumentation kan också användas.

Läs också:

Det här huset ser ganska vanliga, men vänta bara tills du får in ...

hus i Kalmar i Sverige har fått mycket uppmärksamhet, och av goda skäl!

- Avståndet från kaminen till väggen ska vara minst 10 cm. Om det anges i installationsanvisningarna kan dubbelväggar stå helt till brandvägg / rör. Från rökrör till brännbart material i väggar och tak, måste avståndet vara minst 30 cm. - Golvplattan ugnen är inställd måste vara av icke brännbart material.Detta kan vara ett ark av järn eller koppar, som är insatt i minst 30 cm framför eldstaden och 10 cm till sidorna.

För ytterligare information: State Building Technical Etats hemsidor

ADVERT

Mest populära