All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Glasbyggnadssten ger möjligheter

Glasstenar är tillverkade i olika storlekar och mönster. Glasbyggnaden kan till exempel Används för duschvägg, partitionsvägg, som fönsterväggar. som en fasad osv. Och varför byt inte ut dina karmar fönster med glasbyggnaden, det är inbrottsskydd.

Vad är glasbyggnadsstenen? 999> Tekniken för maskinbyggd glasbyggnad utvecklades på 30-talet och gav dagens arkitekter nya och spännande möjligheter. Glaskonstruktioner tillverkas fortfarande enligt samma principer i en process där två pressade ihåliga glashalvor smälts samman. Vi delar glasbyggstenar i två huvudgrupper; grottan och den massiva. Den senare används vanligtvis i exempelvis trottoarer och trappor. Det är dock det ihåliga glasblocket vi använder inomhus. Den kommer i olika format och i olika mönster och ytstrukturer. En allmänt använd storlek är 190 x 190 mm med en tjocklek av 80 och 100 mm. Det finns en speciell sten för användning i hörnlösningar och andra möjliga övergångar. Glasstenar levereras också med glasmålning, vilket ger ett brett utbud och många möjligheter. Dessutom har standardramar av aluminiumramar utvecklats som är speciellt anpassade till glasbyggnaden - vilket bidrar till att förenkla driften.

Tekniska egenskaper

Glasstensstenen har en ljusöverföring som motsvarar det vanliga glaset med två lager och ger en god spridning av ljus. Ljudisoleringsfunktionerna är mycket godtagbara för inomhusmiljöer, med en ljudreducering på ca. 35 - 40 dBA. Värmeisoleringsegenskaperna ger U-värden på 2, 9-3, 2. Därför måste det isoleras för att uppfylla byggnadsbestämmelserna om glasbyggstenen ska användas i en yttervägg. I annat fall beror U-värdet på storlek, antal leder, mortertyper etc. Om glasskivan är murad enligt gällande instruktioner vid brandskydd, klassificeras glaskonstruktioner i brandklass F (Euroklass E).

ADVERT

Mest populära