All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Glas byggsten i badrummet

Tekniken maskin producerat glas byggsten utvecklades på 30-talet och gav samtida arkitekter nya och spännande möjligheter. Glaskonstruktioner tillverkas fortfarande enligt samma principer i en process där två pressade ihåliga glashalvor smälts samman. Vi delar glasbyggstenar i två huvudgrupper; grottan och den massiva. Den senare används vanligen på trottoarer och trappor. Det är dock det ihåliga glasblocket vi använder inomhus. Den kommer i olika format och i olika mönster och ytstrukturer. En allmänt använd storlek är 190 x 190 mm med en tjocklek av 80 och 100 mm. Det finns en speciell sten för användning i hörnlösningar och andra möjliga övergångar. Glasstenar levereras också med glasmålning, vilket ger ett brett utbud och många möjligheter.

Dessutom har standardramar av aluminiumramverk utvecklats som är speciellt anpassade till glaskonstruktionen - vilket bidrar till att förenkla driften.

Tekniska egenskaper

Glasstensstenen har en ljusöverföring som motsvarar det vanliga glaset med två lager och ger en god spridning av ljus. Ljudisoleringsfunktionerna är mycket godtagbara för inomhusmiljöer, med en ljudreducering på ca. 35 - 40 dBA. De isolerande egenskaper till U-värden på 2, 3,9, 2. Det måste därför ha ytterligare isolering för att uppfylla byggnadskoden vars glasbyggstenen som skall användas i ytterväggen. Annars, U-värdet beror på storleken, antalet injekteringsbruk, murbruk typ, etc. Om man antar att glasbyggstenen är ett murverk för relevanta riktningar i. H. T brandskyddsegenskaper, är glas byggsten klassificeras i brandklass F (Euro klass E).

ADVERT

Mest populära