All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Glas och grön glädje

Både vardagsrummet väggar, trappa och trapphus var omålade tall, och trapporna går igenom tre våningar. Spåret mellan vardagsrummet och trapphuset gav en bås, så familjen skulle också hitta andra lösningar här.

interiørkonsulentvirksomhet Ellen Skifjeld Lön Stad rekommenderas ägarna att ta bort hela spårväggen mot trapphuset och ersätta den med glas byggsten. Detta ger god ljuspenetration samtidigt som rummet ger en hårdare känsla. Glasbyggnadssten ger både en definierad avskärmning samtidigt som den har en genomskinlig känsla. Väggarna i vardagsrummet målades i en ljus och trevlig grön ton och den del av trappor och trapphus dök från vardagsrummet fick samma färg. Stegen var förseglade och målade grön på undersidan och stegen.

- Det är viktigt att låta färgen följa upp de naturliga skillnaderna mellan golv i öppna trappor. Det ger ett riktigt helhetsintryck och en lugn i rummen, säger Ellen. I denna bostad upprepade hon användning av glas byggsten på en vägg i vardagsrummet mellan den öppna spisen och ingången till köket. Detta bidrog vidare till att ge interiören en holistisk känsla.

ADVERT

Mest populära