All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Ger information om värmepumpar

En ny konsumentplats lanseras för att informera nordmännen om värmepumpar. Det är Novap (norska värmepumpföreningen), som ligger bakom informationsplatsen för värmepumpen. nr.

Hög Intresse

- Vi får många konsumentförfrågningar via telefon, och vi ser att det ofta är enkla, snällare de frågar om. Många tycker att marknaden är oskiljaktig och svår att orientera, säger Birgit Baardsen, VD för Novap.

Art piece: Värmepumpar behöver inte längre vara skadliga inuti i inredningen. Denna LG värmepump är från BauerEnergi.

Värmepumpar har upplevt en kraftig uppsving de senaste åren, och behovet av information ökar i enlighet därmed. De har velat göra något åt ​​det.

- När 80.000 värmepumpar säljs under året är det uppenbart att det finns många som behöver information, säger Baardsen.

Checklistor

Luftpump värmepumpar är överlägset populäraste, men andra värmepumpar väcker nordens intresse. Under de senaste tre åren har Enova stöttat över 4200 luft-till-vatten-värmepumpar och närmare 3000 vatten-till-värmepumpar. Du kan läsa mer om de olika värmepumpstyperna och Enova-bidragssystemet, och nu även på värmepumpens info. nr.

Läs också:

Hitta bästa värmen för ditt hus

Att få huset varmt och gott är en stor kostnad för många. Kan det vara billigare för dig? Vi ger dig en guide till fördelar och nackdelar med de olika ...

- Vi såg att det var behov av konsumentinformation, och det är anledningen till att webbplatsen skapades, säger Bård Baardsen.

Webbplatsen har både produktguiden och översiktslänkar till återförsäljare i varje län och användbara checklistor för de som köper värmepumpar.

ADVERT

Mest populära