All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Ge bort Audi A6 mot en miljon "gillar" på Facebook

- ingenting är omöjligt på Facebook, sade Daniel Rise på Bjerka Bil avdelning Bodo. Jag kom till idén att starta tävlingen medan jag pratade med försäljningschefen om den stora vågen av liknande "1 miljon gillar" bilder som har dykt upp på Facebook nyligen.

- Därför bestämde vi oss för att göra detsamma och ge bort en Audi A6 om vi fick en miljon "gillar" på vår webbplats. Det var i allmänhet inte särskilt omtänkt, men mer menat som en rolig gimmick för att öka medvetenheten om vårt lilla trepersonsföretag.

I början av kampanjen hade sidan cirka 300 följare. Bara en timme senare var antalet upp till 5000. Nästa dag passerade de 12 000, men en miljon är fortfarande en bit bort.

Kontroversiell kampanj

På Bjerka Bil avdelning Bodø hemsida, säger följande:

"Om vi ​​får ett 000 000 anhängare på Bjerka Bil avd Bodø, vi ger bort denna Audi A6'en till ett slumpmässigt. vinna bland våra anhängare! " Audien, en A6 2, 0 TDI Automat, säljs på sina webbplatser för 229.000 kronor. Subtrahera omregistrering, eftersom butiken inte täcker om en lycklig vinnare skulle få det, så du är kvar med en bil till drygt 223 000 kronor. Men för att det ska ske måste du ha mer än bara en liten tur.

Den släppta versionen är en 2006-modell till salu för 223.000 kronor. Foto: Bjerka Car Show mer

Måste ha 60.000 nytt varje dag

För det första, meddelar den webbplats som tävlingen slutar 8 februari. Med andra ord, Bjerka Car Department Bodø måste anskaffa över 900 000 anhängare på två veckor. Snart uppgår regnet till över 60 000 nya anhängare dagligen. Hittills har de inte ens uppnått en femtedel av detta.

För att sätta saker i perspektiv kan det nämnas att Audi Norway har cirka 6000 följare på Facebook. Volkswagen har 20 000, Toyota, som är en av de mest populära bilmärken i Norge på Facebook, har cirka 57 000 anhängare.

Lover tröstpris

På många sätt kan detta verka som en extremt hala knep för att öka medvetenheten om butiken utan att behöva kosta kampanjen en krona. Men Bjerka Car meddelar att om de inte får en miljon den 8 februari, betalar de fortfarande ett tröstpris på ett värde av 20 000 kronor.

Bjerka Car följer den färska Facebook-trenden och ber om 1 miljon "gillar". I gengäld ger de bort en Audi A6 till en av konsekvenserna. Foto: Bjerka Car Visa mer

I motsats till Facebooks regler

Tävlingen var endast på tunna isen några timmar efter starten.Anledningen till detta var att Bjerka Bil lanserade kampanjen på sina egna Facebook-sidor, som strider mot nätverkssamhället strikta regler för marknadsföring. Kort efter införandet av konkurrensvillkoren, bland annat bilden av affischen, bort från deras Facebook-vägg och ersätts med följande uttalande:

Foto: Screen Visa mer

Konkurrensen meddelade nu via Bjerka Automotive webbplats. Då är det bara för att se om Audien finner en turvinning efter 8 februari ...!

Fordonet har den attraktiva, 2-liter 140 diesel hästar och automatisk växellåda, och i övrigt är väl utrustad med multifunktionsratten och två zoner luftkonditionering. Foto: Bjerka Bil Visa mer

ADVERT

Mest populära