All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Ge bostaden en "ansiktslyftning"

Det är inte nödvändigt att starta stora renoveringsprojekt innan de tittas. Alla har olika smaker och det finns en stor sannolikhet att potentiella köpare kommer ogillar både den nya inredningen och de färger du har valt. Använd energin på de små detaljerna!

Små investeringar ge det mesta

En snygg trädgård kan vara avgörande för potentiella bostadsköpare att bjuda.

Illustration: Karl Gundersen

Det är liten investering som ger den bästa avkastningen när de säljer bostäder enligt en undersökning utförd av Home Gain, USA: s största internet handledare. Undersökningen bygger på 2 000 byråer, slutsatsen att de nya lökar, korrigera brister och nyklippt gräsmatta är de tre viktigaste insatser för hus säljare.

Tips före visning:

1. Ge god belysning

Nya glödlampor (maximal styrka) bör inte kosta mer än 1000 miljoner och kan vara en rimlig investering.

Erfarenheten visar att denna investering innebära att ge 769% avkastning på försäljningen, där det föreskrivs att boligselger 7. 000-8. $ 000 extra i försäljningsinkomster.

2. Små fel måste åtgärdas.

Drippingskranar, lösskåp och saknade listor ger ett dåligt första intryck.

Med en genomsnittlig avkastning på 594% ger en typisk investering på tre tusen kronor ytterligare 20 000 i ytterligare försäljningsintäkter

3. Sköt försiktigt din trädgård.

Du behöver inte ha gröna fingrar för att presentera en trevlig trädgård. Mycket görs med färskt gräs, välskruvad häck, trevliga växter och ett fint kött. Under vintermånaderna bör du se till att simma och strö.

En investering på 4000-5. 000 kronor ger dig 266% avkastning och cirka 15 000 kronor extra i fickan.

Läs också:

från oljeeldade till oljefri

Med dessa 5 steg ersätter säker och lätt olja kille med en lösning förnybar värme

Första intrycket är ofta avgörande för husägare. Mäklare och värderingar ger råd och vägledning, men vår mänskliga psyke har ingen kontroll över dem. Okonfektioner som ogräs i trädgården och kranar som droppar kan vara avgörande för huruvida ett bud är inlagt. Underskatta inte den psykologiska effekten av en rörig bodice. Se till att potentiella bostadsköpare får en "bra känsla" när de kommer att se.

Källa: Netto fastighet

ADVERT

Mest populära