All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Ge ordet skenet av färg

För att måla trägolv ljus eller mörkt är det för närvarande höga interiörmöjligheter. Många är trötta på gulgat trä på golv, väggar och möbler. Under en tid kunde vi knappast få tillräckligt med tallskiva i huset. Förutom väggar, var tak och golv täckt med "tallskog" bör alla möbler har också furu kontakt med främre skåp, bokhyllor, bord och stolar i trä. Under åren har det lätta träet som luktade så friskt av tallskog gult och förlorat mycket av sin ursprungliga färskhet. Gult färgat trä i olika nyanser är inte riktigt så trevligt att omges av, därför har trenden med målning på trä bred spridning.

Många föredrar nu ljusare ytor och hittar färgkostnaden när du har tillräckligt med mörka och mörka rum. Om du väljer att göra jobbet själv tar det bra att göra jobbet ordentligt. Tvätta noga innan färgen sprids över ytorna, använd slipmaskin vid behov och applicera ett lager med primer och två överdrag med färg för att göra ytorna snygga. Omfattande arbete innebär att du inte behöver måla golvet för ofta.

Vad du behöver:

* Sandpapper

* färgskrapa

* borstar / skingrar

* Manlig roll

* Extension Shaft

* skateboard, roller hink

* Cover plast, kartong <999 > * Brush Rengöring / lacknafta

* Husvask

* Oxan färg för trä och betong 40

Förfarande:

1. Tvätta golvbrädorna, helst med Jotun Husvask. Det är viktigt att ta bort smuts, damm, vax och fett så att färgen passar bra på ytan.

2. För att färgen ska sitta extra bra kan det vara en bra idé att sanda ytan med sandpapper. Med sandpapper eller slipkvarn kommer du att smutsa ner ytan för att ge bättre vidhäftning till färgen. Du bör också reporera lös färg om golven är målade från tidigare. Innan du lägger på toppskiktet lägger du en tunn päls med O xan golvfärg för trä och betong 40, från Jotun, på golvet. Tunn med 15 procent vit anda.

Läs också:

Spice upp matsalen

Att borsta upp en gammal matsal.

3. Applicera toppfärgen, till exempel Oxan golvfärg från Jotun för trä och betong 40. Kom ihåg att applicera färgen på golvbrädans längdriktning. Måla 2-3 golvplankor åt gången och låt färgen torka mellan klänningarna. Applicera golvet två lager.

ADVERT

Mest populära