All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Jätte konstruktion maraton i London

(London): Är du i London den här veckan, du kan inte undvika det. Design. I en eller annan form.

Se större bild special

Från mässan 100% Design i Earls Court i väster, till innovativ stadsplanering i Bermondsey, på de mest avlägsna regionerna östra sidan, handlar det om form, funktion och estetik. Miljöfrågor och grön konsumtion är också höga på agendan.

- Förra året var det lite grönt i London. På den stora möbelmässan i Milano i våren var denna aspekt överraskande frånvarande, säger brittisk designer Tom Dixon till DinSide. Dixon är också en konstnärlig chef för årets 100% mässa i Earls Court.

Tom Dixon (vänster) tillsammans med Ben Evans, chef för London Design Festival, framför Lomo Maze. Foto: Elisabeth Dalseg mer

Gigantisk konstruktion maraton i London

  1. Se Turbonegro på Trafalgar Square
  2. London Design Festival

Trots att grönt design är på allas läppar i år, Dixon hoppas att temat inte längre kommer att bli ett samtal nästa år. - Föreställ dig om vi inte behöver nämna det, en fait accompli.

Hitta i djungeln

Med hundratals utställare, över praktiskt taget hela London: Vart ska man gå?

- Om du bara ser en sak borde du gå och se den nya samlingen av Etablerad & Sons ", säger Amanda Levete, stjärnarkitekt och partner i Future Systems for DinSide. nr.

Det kanske inte är så trevligt. Levete har även utformat möbler för den relativt nya brittiska producenten. Lägger till nepotism åt sidan, hon rekommenderar också Lomography Utställningscenter i Trafalgar Square, en mosaik av fotografier som tas över hela världen.

Amanda Levete rekommenderar Lomo Wall på Trafalgar Square. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg Visa mer

Norge är naturligtvis också representerat. När DinSide fortsatte med att ta den så kallade Lomo labyrinten närmare, var det först att upptäcka en hel massa bilder av ingen annan än Hank von Hell, i full krigsfärg.

Bildspecial: Se Turbonegro på Trafalgar Square (även utkik efter en annan ogillande.)

På Trafalgar Sqare är också en konstruktion festival mer demokratiska element: Den brittiska designern Tom Dixon organiserade i år som förra året en solid stunt där han gav bort sin egen design. I år fanns det 1000 lampor - med miljövänliga glödlampor.

Jag vill få det här!

Är du intresserad av att få några av godisarna rekommenderar vi att du får London Design Festival-katalogen. Det är en röd liten bok, tillgänglig var som helst - prova närmaste möbelaffär. Om du har problem hittar du definitivt en kopia på Royal Festival Hall som är navet på årets festival.

Amanda Levetes installation utanför Royal Festival Hall. Foto: Elisabeth Dalseg Visa mer

Dessutom talar det om något som ser ut som Ikeas tvättkorgar på gatorna. Dessa är fyllda med små guider från tidningen Icon, och kan också vara värda en titt.

En stor del av händelserna äger rum på olika ställen runt om i staden. De flesta händelserna är centrerade kring följande:

100% design - Stor mässa i Earls Court, öppen för offentlig söndag den 23 september.

100% öst - yngre designers, lite fler alternativ.

South Bank - söder om floden - från Tate Modern till Millennium Eye.

London City Centre - Trafalgar Square och Covent Garden

Slumpmässig turist?

I stan, men lite osäker på vad du ska se? Då rekommenderar vi att du tar med dig följande:

Royal Festival Hall: Här hittar du mycket av allt, inklusive eko (re) design, Swarovsky-ljuskronor och utanför två beställningsarbeten för Zaha Hadid och Amanda Levete, två av världens mest kända kvinnliga arkitekter.

Liberty: Den ärafulla tidningen i Regent Street rymmer utställningen Trash Luxe mini; hur vardagliga föremål kan se lyxigt ut.

Tent London: I de gamla lokalerna i Trewman-bryggeriet i Brick Lane finns 10 olika utställningar, inklusive Tält. Vi rekommenderar att du tar med de kända varumärkena i "Superbrands" och några unga hoppande, som svenskarna i Ung Svens 06/07. Ställer fram till 25 september.

Läs mer: London Design Festival

Hank of Hell bland alla tusentals motiv i Lomo labyrinten på Trafalgar Square. Klicka på bilden för att se fler bilder från utställningen. Foto: Elisabeth Dalseg Visa mer

ADVERT

Mest populära