All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Få din egen äng av anemoner

Anemone i vas: Inte alla anemoner kan övervintra med oss, men du kan köpa dem som snittblommor. Foto: Foto: www. Colourbox. com

Anemon är inte namnet på en enda växt - det här är faktiskt en hel familj på cirka 120 olika arter.

Växten tillhör ensamfamiljen, och en av de mest kända anemonen är kanske vitaktig.

På våren och sommaren hittar du vackra mattor av vit vägen i skogen, och om du önskar detsamma, är det en underbar sommarkänsla i trädgården, det finns ingen omöjlighet.

Fler namn

På norska kallas anemon ofta symer, och enligt Wikipedia är växterna nära relaterade till bland annat blåbladad purjolök och kubisk läckage.

- Anemone är ett flerårigt ört - det vill säga en flerårig. Den har en djup vertikal grundstam och sprider sig mycket effektivt med rötterna, säger Kari Brekke på Mestergrønn.

Änglar med anemoner

Skogar är den enklaste varianten du kan välja för din trädgård. Detta sprider sig mycket lätt, och det är också vinterhårdt, vilket innebär att det övervintrar i mycket av vårt långsträckta land.

- Skogen blommar med vita blommor i maj och juni och är kanske den bästa kandidaten till en blomsterbädd, säger Brekke.

Växten finns ofta i stora mattor, tack vare främst den underjordiska tätningen.

Höger plats

Om du vill täcka delar av din trädgård med anemoner eller snippets, bör du välja ett område där det finns en kombination av sol och halv skugga.

- Alla anemoner vill ha relativt näringsrik jord, och det är viktigt att notera att de inte tolererar torka under växtsäsongen. Låt dem inte stå i vatten under vintern, säger Brekke.

Rosa anemon: Det finns cirka 120 olika anemoner, och de finns i många olika färger. Foto: Foto: Mestergrøn

Anemone i trädgården

Som trädgårdsm Plant kan du välja mellan olika arter och olika färger. Det finns också en del bearbetning av arten, och 2011 fanns en ny lyngfärgad anemon som heter Pretty Lady.

- Det här är en rosa, vacker svart som kommer från en holländsk-tysk trädgårdsmästare, säger Brekke.

Anemoner hela sommaren

Traditionellt kinasymre, skogssymre och filtsymre som är mest omsatta kommersiellt och välj en kombination av dessa, har du stora anemoner i trädgården större delen av sommaren.

Skogen låter blomstra i maj-juni, filmskaparen i juli till oktober och den kinesiska symbolen blommar mellan augusti och oktober. Det kinesiska symbolet har varit på försäljning här i landet i drygt 100 år, ursprungligen från Kina och Japan.

Giftig anemon

Speciellt för småbarn, är det tillrådligt att notera att anemonen är giftiga växter med en irriterande växtens väsen.

Vacker vit väg: Vit väg är en anemon. Foto: Foto: www. Colourbox. com

Om ditt barn har ätit på sjuda-anläggning, kan han eller hon följer GOM gift bli illamående, få magsmärtor, kräkningar och diarré.I så fall kommer rådet att ta bort eventuella växtrester från barnets mun och ge det något att dricka. Om barnet har ätit mer än en eller två symbolblommor ska du kontakta giftinformationen.

Läs också:

Krokusen är en riktigt hård

15 steg till trädgårdsgården

Nu kan du

ADVERT

Mest populära