All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Få trådlös musik i hela huset

Vill du spela musik eller radio var du än är i huset? Möjligheterna är många för att göra ljudet trådlöst och du kan även använda ditt gamla stereoanläggning som bas.

- Nej, du behöver inte byta ut din utrustning. Om du har en bra anläggning tidigare kan du också ansluta till en musikströmmare (från 2500-3500 kr). Den hämtar ljud från f. Ex en dator, mobil eller flöde service och så kompletterar lika många trådlösa högtalare som du behöver, förklarar Tor Erling Steine, butikschef på Hi-Fi Klubben Sandvika.

Sonos är det mest använda ljudsystemet för trådlös uppspelning.

- Du kan sedan placera högtalarna vart du vill i huset, och sedan kan ljudet styras med telefonen. För ett litet rum levereras en högtalare till cirka 1500 kr, medan du i ett vardagsrum kan behöva två små eller större trådlösa högtalare, säger Steine. Det finns också speciella utomhushögtalare som kan hänga permanent på verandaens tak, till exempel.

Libratone Loop, kr 3699 med stativ och väggmontering.

Ljud utan kablar

Om du har testat streaming via abonnemang som Spotify och Wimp, känns plötsligt besvärligt att återgå till uppspelning av CD-skivor. Är du en av dem som sitter på en stor CD-samling, kan du köpa en låda som digitaliserar musik för dig:

- Du trycker bara i CD, så läs musik av och lagras på en hårddisk klar att strömma Dessa kostar ca. 6-7000 kr, säger Tor Erling Steine. Han tror att den stora fördelen med trådlös musik är att det är lätt att spela den där musiken varhelst du vill. Du behöver inte söka igenom cd-skivor och kan bara söka efter en sång eller artist.

Sony trådlösa högtalare SRS-X5 kostar $ 1650.

- En trådlös högtalare ger preliminära kablar inte lika hög ljudkvalitet högtalare göra än att spela musik via det trådlösa nätverket normalt sett bättre ljud än en dockningsstation för mobiltelefoner, säger Tor Erling Steine.

Libratone har många bra trådlösa högtalare och levereras med utbytbara funktioner!

BeoLab 18 (från 7999 $) - Nya Bang & Olufsen trådlösa högtalare.

ADVERT

Mest populära