All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Lära känna din nya stadsdel

Är du en av dem som ivrigt följer Finn. nos bostads platser, kanske du har märkt en ny liten låda som lägger sig under bilden i annonsen, märkt "Area Info".

grannskaps Info är en neutral smörgåsar lista över vad trakten har att erbjuda; alla vilken kyrka du följeslagare, förskolor och skolor i området, närhet till olika tjänster, lista över idrottsanläggningar - samt en snabb demografisk översikt över de boende i området.

Forskning du i princip kan göra det mesta av sig själv, men kan fortfarande vara en presentförpackning om du är ny till en plats, eller titta på bostäder i olika områden.

Ska du köpa ett hem? Glöm inte att kontrollera detta innan du underteckna

Översikt

Snabba fakta om grannskapet, och hur långt bort är de olika anläggningarna. Foto: Sök. inte mer

grannskaps Info utarbetats av Real Estate, där Finn är ett företag majoritetsägare.

- Vår huvudprodukt är en PDF-fil som används som en insats i utsikterna papper, men nu ger vi dem som köper pappersversionen en elektronisk fil som de kan fästa Hitta utsikter, säger Petter Nyborg, chef för Real Estate.

Produkten är främst marknadsförs till mäklare, men även privatpersoner kan beställa - till exempel om du är en av dem som väljer att sälja din bostad själv. Priset för privatpersoner är 250 kr, exklusive moms.

Enligt Nyborg är alla stora mäklarkedjor i Norge kunder, men att de inte använder det på alla prospekt. Använder du en fastighet att sälja, köpa grannskaps Info därigenom för mäklare få volymrabatt.

Kom ihåg att städa innan du har visning: Cheeky tjuvar stal silver 40 000

"Ett stenkast bort"

Söker medelålder i förhållande till ett litet antal familjer med barn, är det tydligt att detta är en unga grannskapet. Det framgår också tydligt i stapeldiagrammen nedan. Foto: Sök. inte mer

The Best of Stadsdelar info är att den skär genom meglerflosklene. Hur långt kan du verkligen kasta en sten? Och vad betyder faktiskt gångavstånd från de flesta serviceerbjudanden? Vi valde en slumpmässig grannskaps Info om Finn, som berättar - till närmaste hundra meter, hur långt det är till apoteket, skolor, daghem, spritbutik, et cetera.

En annan faktor som kan vara viktig, demografi. Vi kan läsa från samma kvarter profil som lever ungefär lika många män och kvinnor i Gamla Aker Rode 3 basenhet, är medelåldern 33 år för män och 35 år för kvinnor, 21, 9 procent har barn, och genomsnittligt år av konstruktion är 1963. < 999> Pratar du bostäder? Våra bostäder ABC förklarar mest.

Känn din granne

grannskaps Info är inte helt olik den kunskap din stadsdel service från den danska fastighetskedjan Home.Broker kedjan använder sig av material analytiker Geomatics har erhållits från Danmarks Statistik, TNS Gallup och Experian - ursprungligen för att använda i marknadsföringskampanjer för att profiler som danska husköpare kommer att kunna bilda sig en uppfattning av grannarna ålder, familjesammansättning och resultatet före de köper.

Kontrollera dina grannar innan du köper

ADVERT

Mest populära