All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Få en mjuk början på dagen

Utbrottet kommer från en av våra egna medarbetare hos ifi. nej, har bara en filt i sovrummet. Efter många år av olika boenden och ditto sovrum med hårda golv, hade resan kommit för att prova mattan på golvet. Hon hade blivit frestad av en solid filt vävd i 100 procent ull, i exakt rätt färg, och enligt den nyligen släppta med en luv passform, lång och mjuk mot fötterna sjunker lite i värmen. Mattan var lite dyrare än parketten i angränsande rum, men njutningen gjorde det möjligt att uppväga priset.

-Jag behöver bara ingen annan anledning än den lilla känslan av lyx som hon slog när man talade om att rättfärdiga mattan valet. - Tänk bara; Du ligger där under kudden och pissar lite för att stå upp, det är kallt i rummet och du är trött på dig. Men då kommer du ihåg matta, svänga fötterna ute, känna huden mötas mjukull. Bra start på dagen!

Mer väljer matta

Vår kollega är i gott skick, vi blir bekräftade från mattorindustrin, fler och fler väljer massiv matta i sovrummet. Människor är trötta på kalla golv och med matta på golvet kan man sänka temperaturen och ändå ha det bekvämt. Mattan dämpar ljud och isolerar mot rörelser längs golvet.

Samla damm

Ett argument mot filtar har varit rädslan för damm och allergi. Nu visar det sig att bilden är mer sofistikerad och att mattan ofta kan vara en fördel. Vid mätning av luftkvaliteten vid andningsnivån ser man att dammet är på mattan, medan det på ett hårt golv bara tar lite rörelse innan det sväller upp i luften.

Välj kvalitet

Förutsättningen för ett framgångsrikt resultat är att välja en god matta. Billiga kvalitetsmattor har skapat många negativa mattorupplevelser. En dammskytt bör välja syntetisk filt i polyamid och undvika långhåriga mattor. Det rekommenderas även att använda en dammsugare med en filtfunktion.

ADVERT

Mest populära