All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Få en smartare hus med dessa julklappar

Norska hus blir smartare. Nu är det möjligt att styra många av hemfunktionerna via telefonen, såsom ljus, värme, TV och alarm. Vi har testat två smarta produkter för huset: Högtalarsystemet som låter dig styra musik i hela huset, och en väderstation som gör det möjligt att kontrollera temperaturen innan du kliver ur sängen på morgonen.

Sonos Sound System

Sonos är ett av de mest använda smarta högtalarsystemen på marknaden. Högtalarna finns i flera storlekar och mönster, och det här fallet en ny modell av Sonos Play: 5 kom på marknaden.

Du kan även ansluta en Anslutningsenhet till stereoanläggningen, vilket spelar CD-skivor på olika högtalare runt huset. Vi har testat de nya högtalarna: 5 hemtalare, och de fungerar bra för att spela musik från olika musiktjänster.

Tjänster som Spotify och Wimp är integrerade i Sonos-appen, och du kan också växla mellan flera Spotify-konton så att alla i familjen kan hitta sina favoritspellistor.

Läs också:

Spara pengar och miljö - när efter isolera taket

Många lägger ny tak utan för att isolera samtidigt. Då kan din plånbok och miljön gå vilse.

Användarvänlig?

Sonos-högtalarna var lätta att installera. Efter att de var väl placerade i varje rum (du kan också välja att ställa in två högtalare som ett stereopar) testade vi den nya Trueplay-funktionen. Detta fungerar nästan som ett ekolod i att den sondering utrymme för hinder, och därmed anpassar enligt hur din inredning montrar

Smart, men vi måste erkänna att vi inte höra mycket skillnad i ljudkvalitet i vår ganska sparsamt möblerade rum.

Från en app på mobilen eller surfplattan kan du styra musiken i vilket rum som helst , och det är här Sonos gör vardagen enklare. Du väljer vilket rum du vill spela från på en lista och väljer sedan att spela en låt eller välja en hel lista. Du kan också gruppera rummen om du vill spela samma musik överallt. Detta verkar oklanderligt, även om det var något besvärligt att få fast upp rummen igen när jag först hade gjort dem till en grupp - här, vissa vill kika på en mer användarvänlig design.

I samma ögonblick jag blev verkligen förtjust i Sonos, var när jag låg utspridda på soffan efter middagen, medan min sex år gamla dotter dansade undan i köket på övervåningen.

Värme och energihantering i smarta

med värme och energihantering i smarta hem, kan du använda: Sedan

Se även kom hon kör ner "Mamma Kan du sätta på!" Mamma hem "sång till mig? . nytta av den senaste tekniken för att spara energi och pengar

drog jag mina fötter att gå upp till köket, sedan the kid tittade på mig frågande: "Men mamma, då.Kan du inte bara göra det på din telefon " Klockorna kunde jag göra det Hurra, jag glömde hela gå

Mycket bra ljud

Ljudkvaliteten är inget att säga om:?! Play: 5 gav mig En fin detalj är att ljudbilden förändras något om högtalaren befinner sig i stående eller stående position. Spelar bara för dig själv, lägg det på toppen medan du ljuger högtalare får du alla gäster på festen mer av musiken.

musiken spelas upp via husets trådlösa nätverk, men även högtalaren går på el. det är också så stor och tung att du inte kan flytta den så mycket med dig runt huset. När som sagt, så gick en av talarna skytteltrafik mellan gymmet och barnens rum i huset. motivationen att städa rummet gick nämligen taket när sex år gammal fick styra musiken själv ...

Netatmo väderstation

Finns det en sak som vi norrmän upptar Så är vädret. Netatmos väderstation som består av en väderstation, samt diverse tillbehör som kan anslutas trådlöst till för att få en fullständig överblick av vädret och där.

Läs också:

Detta är framtidens hus

22. I mars blev det första av flera hem Hjelsengfältet i Stjørdal. Huset producerar stora delar av sin egen energi och garanterar en bomilj ...

Aldrig tidigare har jag haft en så bra översikt över vad dagens outfit borde vara. Varje morgon kontrollerar jag min telefon innan jag klär på mig. Träffar det eller är det så kallt att jag behöver ullunderkläder?

Väderstationen skickar data över det trådlösa nätverket, och du kan läsa all data via mobilen, surfplattan eller datorn. Installationen är enkel: Väderstationen är ansluten först till USB-porten på din dator, och du kan placera den på en lämplig plats i huset - helst på en plats med bra Wi-Fi-täckning.

Full överblick över vädret

Vädret är själv inomhus medan utomhusmodulen mäter temperaturen utomhus. Du kan även köpa ytterligare moduler som regnmätare, vindmätare och ytterligare inomhusmoduler (från $ 669-1000).

Modulernas omfång bör vara 100 meter, men vår utomhusmätare brydde sig inte om kontakten med moderstationen när vi sätter den i bilporten. Utomhusgivaren måste vara på en torr och skuggig plats, så vi valde så småningom att sätta den i en krok på verandan.

Netatmos väderstation kan även skicka dig meddelanden om något händer speciellt med vädret . Om det börjar regna mycket, får du ett meddelande på din mobil, såväl om det börjar blåsa kraftigt. På så sätt kan jag sitta på jobbet i staden och få ett meddelande att det regnar hemma - och då vet jag att jag borde ta med paraplyet när jag går hem.

Inget regn idag - men ganska kallt!

Ett roligt och användbart verktyg

Väderstationen mäter inte bara vind och väder men samlar också luftfuktighet, lufttemperatur och ljuddata .Det är trevligt att se hur luftfuktigheten i sovrummet stiger skarpt strax efter att någon har tagit en dusch i badrummet bredvid. Decibel mätning gör att Netatmo också kan användas som ett slags babysamtal om du köper en extra inomhusmodul för barnrummet . Då får du också en fullständig översikt över hur varmt pudeln har.

En väderstation i hemmet kan vara nördig men mycket kul - och inte så illa praktiskt. Om du har alla moduler, blir det ett ganska styvt pris för en överblick över vädret.

Vindmätaren ska installeras i ett exponerat område. Vi valde att fästa det på hörnet av verandaen.

Oavsett att vi tycker att det kan vara värt investeringen om du gillar att kontrollera objekten - och om du tycker att det är bra att se daglig, vecko och månadsstatistik om hur temperaturen har levt och inuti.

Inomhusklimatet är trots allt en viktig del av att bo i husen , och med denna väderstation kan du lätt se om du ska vidta några åtgärder - till exempel när det gäller fukt.

ADVERT

Mest populära