All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Bli av med roten i garaget

Tja, aldrig mer att rengöra är kanske att ta in. Naturligtvis beror det på om du installerar skruvmejseln igen eller sätter på skidorna efter användning.

Med bra planering och korrekt inredning skräddarsydd för dina intressen kan rengöringen gå iväg i ett svep.

Välj det perfekta garaget

De flesta glömmer att tänka på detta strax innan de bygger garaget. Hur garage, storlek och rumsavdelning du kommer att vilja tänka på innan du väljer en.

Tänk på vilka intressen du har, vilka aktiviteter kommer att ske i ditt garage nu, och eventuellt i framtiden. Kanske har du plötsligt tre barn, alla kommer att cykla varje och helst helst skidåkning.

Jan Kristian Benestad, Marknadschef i Igland Garages and Garages. nej, säger att de flesta väljer att köpa ett dubbelgarage med utrymme bakom, eventuellt ett förråd i hjärtat.

- Det bästa rådet jag kan få är att ha ditt eget förvaringsrum i garaget för cyklar, trädgårdsmöbler och allt annat du väljer att placera där. Denna båt borde ha sin egen ytterdörr så att du inte behöver cykla och diverse förbi bilarna. Om du inte har ett rum för ett vardagsrum, borde du fortfarande ha en privat ingångsdörr till garaget, Benestad.

Läs också:

Kommunen nekade Eric att bygga ett garage.

Han tog saken i sina egna händer och kom fram med en lysande lösning.

Glöm inte väggen och taket

Då kommer vi till inredningen. Skriv en lista över vad du kommer att behålla i garaget. Sportutrustning, verktyg, trädgårdsmöbler, gräsklippare också på.

När så mycket ska lagras i ett relativt litet utrymme bör väggarna användas i största möjliga utsträckning.

Det finns flera återförsäljare som säljer bra inredningslösningar. Du kan få vägghängder anpassade till sportutrustning, kajaker, skidor, trädgårdsredskap, verktyg.

Har du många cyklar, kanske du vill infoga ett litet cykelställ och du kan passa ett skafferi så att puttiesna håller i flera år.

Bland annat säljer Igarasjen och Jula garageutrustning.

En verktygsfält är praktiskt till hands. Verktygslådan (vänster), 1299 kr, jul och barnvagn (höger), 1499 kr, Igarasjen.

Pure Risk Sport

Innan allt detta är på plats kan du skydda golvet. Ett garage kommer att vara smutsigt och ser inte ut som ett fläckfritt badrum, men det ser inte ut som insidan av ett avgasrör.

- Jag rekommenderar epoxifärg till golvet. Det är hållbart och lätt att skölja med vatten, säger Benestad.

Välj en epoxilack som är resistent mot bensin, olja och andra kemikalier.

Då behöver du inte oroa dig för lite oljespill på golvet - skölj det av.

Många oroar sig ändå; för epoxy golv är slät.Med snö under benen kan gå på epoxegolv ofta vara en riskport.

Läs också:

Gör det själv: Dra nytta av utrymme i garaget

Det finns ingen anledning att bilen upptar hela utrymmet i garaget när det är ute ur bilen. Här är historien om hur vi mötte garaget, ...

Här är en väldigt bra lösning! Många rekommenderar att man sprinklar finkornig sand i det första färgskiktet, låt det torka, sedan måla en kappa över. Med den grova ytan kan du säkert använda garaget året runt.

5 snabba råd

1. Planera garageets användning innan du köper en alls. Tänk på hur stor lagringsutrymme du behöver nu och eventuellt i framtiden.

2. Dekorera garaget enligt dina intressen och / eller familjen. Föreställ dig att allting har sin plats. Utrymme för skidåkning, cyklar, verktyg också på.

3. Dra fördel av vägg och takutrymme. Det finns mycket att rymma i ett relativt litet utrymme.

4. Har egen ingångsdörr till förråd eller annat förvaringsutrymme i garaget. Då behöver du inte rulla cyklar eftersom bilen; och undviker repor.

5. Planera noggrant vilka material du ska bygga in i och dekorera med. Det ska vara lätt att rengöra eller svår att använda.

ADVERT

Mest populära