All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Ta bort de bruna naglarna

3. I juni arrangerades den största snigeln i norge någonsin på Konnerud i Drammen.

Hela distriktet var täckt av en del bruna svansar som inte kunde motstå och tusentals sniglar har dött hittills, men antalet växer fortfarande.

Denna metod har en långsiktig effekt och kommer att döda i flera veckor, kanske till och med hela sommaren.

Torstein Mo, civilekonom och en av ledarna bakom åtgärden har kämpat för sniglarna i över tjugo år, men tror att den nya metoden är effektivare än någon annan.

Den bruna näsan är förtjust i öl och kan bara användas mot dem. Konnerud-metoden handlar om att använda resten från ölbryggning - en mask som är krossad och fuktig malt, men du kan också använda jästdeg eller urt.

I denna spannmålsblandning lägger de till Nemaslug.

Läs också:

Hur man håller rådjur från din trädgård

I själva verket är det mysigt med rådjur i trädgården, men det är inte så trevligt när de äter upp plantera din.

Den bruna näsans naturliga fiende

Nemaslug är små runda ormar som finns naturligt i jorden där de ursprungligen härrör från. När de kommer in i dessa blir de sjuk och dör, men det slutar inte där.

Eftersom den bruna nageln är kannibaler och när de äter sin egen, sprider sig sjukdomen vidare.

- Vi använder sina svagheter mot dem, och metoden fungerar otroligt. Det tar ungefär sju dagar från att äta rundormen till deras dörr, och med det gift vi släppte har vi dött tusentals sniglar i flera veckor, säger Mo.

Totalt deltog 1 500 i åtgärden och hela stadsdelen Konnerud täcks av snöplanet.

- För att det ska fungera måste stora åtgärder vidtas och stora områden omfattas. Flera bör ordna sådana dygder, uppmuntrar Mo.

Nemaslug ska inte vara skadligt för miljön eller andra djur.

Detta gör sniglarna i din trädgård enklare: Snegleslukeren, 2499 kr, LUDOstore. nej

Ny uppfinning

Andra kända metoder för att döda dessa sniglar är att skära dem med sax, hel salt över dem eller täcka marken med en kaffekvarn. Dessutom kommer i år en helt ny uppfinning i affären, nämligen Snegleslukeren.

Snäckskyddet påminner dig om en dammsugare, men sugröret är tillverkat så att sniglarna inte klibbar tills de hamnar i påsen och väskan är speciellt utformad för de fuktiga sniglarna. I väskan måste det finnas snigelpulver som snabbt kommer att döda dem.

- Om jag rekommenderar några av dessa tips, är det dags att skära sniglarna i två med sax. Det är mycket effektivare än att gå runt med Snegeslukeren. Sniglarna kan ligga på marken, det gör inte ont någonting, säger Mo.

Läs också:

Se upp för mus pesten

avföring som kommer med bitar av trä in i huset, är en vanlig smittkälla till mus skadedjur som kan orsaka sjukdom hos människor.

Sluta saltning

Salt, som har varit en av de mest använda metoderna, kommer Torstein Mo att sluta.

- De salta skikten fläckar i trädgården och dessutom finns det djurförstöring. Sniglarna dödas långsamt, så jag tror att det ska klippas ut, säger Mo.

Regeringens krig mot bruna näsan

Miljöministern, Tine Sundtoft, antar nya regler för import av växter som vanligtvis bringar den bruna nageln och harlekinmari kycklingen. Det innebär att importören är skyldig att undersöka lasten för blinda passagerare och kan straffas enligt två delar av naturmångfaldslagen.

Dessutom är det förbjudet att sälja de mest skadliga växtarterna, såsom guldregn och lupiner.

Det handlar först och främst om professionella trädgårdsmästare och dagliga chefer på trädgårdscentraler gäller dessa regler. Trädgårdscentra är skyldiga att informera kunderna vilka växter som kan skada trädgårdsmiljön med oönskade gäster.

Konnerud-metod av 1-2-3

1. Ordna gräv / snigelåtgärd i grannskapet.

2. Använd rester från ölbryggning, torka och tillsätt Nemaslug till blandningen.

3. Sprid detta i hela stadsdelen. Havre måste läggas ut med 25 meter mellanrum.

Fler tips finns på Bioforsk, i deras snipe leverantör.

Läs också:

Stoppa sniglar med koppartips

Irriterar du bruna naglar som kryper upp i din kruka och förstör blommorna? Koppar tips kan vara räddning.

ADVERT

Mest populära