All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Bli av med blåsorna!

Det finns olika anledningar till att husmålningen är suddig. Här är en översikt över typ av suddighet och hur du kan bli av med dem.

Linjära oljeblad

Som regel måste alla linolja och torskleverolja avlägsnas från väggen för att försäkra sig om att färgfärgerna slutar. Det kräver skrapning, spolning och skrubbning. Det rekommenderas att använda alkalisk tvätt med kristall soda och efterföljande försurning. Om ytan inte neutraliseras, kommer alkalierna lätt att skapa sköldar vid senare behandlingar. I vissa fall är det nödvändigt att byta bordsduk. Fortsätt att måla med linfrön färg med zinkvit i ljusa färger.

Eftersom färgen inte är torr över, är det möjligt att trycka sådana blåsor på plats med fingrarna. I motsatt fall lämnar de vanligtvis stående och väggen måste skrotas.

Två tumregler för att undvika solblåsare:

1. Undvik att måla väggen innan solen har värmt upp den.

2. Rör om färgbrunnen.

Sådana blåsor indikerar att något är fel med luftningen av träet. Då måste du ta itu med det problemet. Om blåsorna uppstår, eftersom färgtjockleken är maximal, måste denna mängd tas bort.

Hus som ligger vid havet blir salt på väggarna. Tvätta väggen med färskvatten och alkaliskt rengöringsmedel innan du målar.

ADVERT

Mest populära