All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Bli av lukter i badrummet

- När du tänker på allt som får kastas ner i avloppet, är det inte konstigt att det ibland kan bli dålig lukt från avloppet, säger Ingrid Eikeland Övre Gard på Krefting & Co.

Sewer Lukt

Det finns förmodligen många som har öppnat dörren badrum och det välbekanta stanken av avloppsvatten tur mot dem.

- När du inte använder diskbänken för en stund, som när du är på semester, medan du har uppvärmning på, kan du finna att komma hem till något som liknar avloppsvatten lukt. Detta beror på att vattenfallen i släckaren torkar helt och är ansluten till avloppet på toaletten. Om det här är orsaken till den ömtåliga lukten stannar vatten i rören, säger Øvregard.

Förebyggande

Ingrid Øvregard vid Krefting & Co. Plumbo rekommenderar piping som förebyggande åtgärd.

Det finns lyckligtvis förebyggande åtgärder du kan vidta för att undvika doftande lukt. Øvregard rekommenderar god gammal Plumbo.

- Våra bästa tips för att undvika dålig lukt från avloppet är att regelbundet använda Plumbo Pipe Wash. Denna produkt löser fettlager i röret och omvandlar det faktiskt tvål - därmed få rören en ordentlig tvätt. Om du gör det regelbundet elimineras problemet med dåliga lukt och täta rör. Eftersom piping inte innehåller klor, men bara biologiskt nedbrytbara ingredienser, kan det säkert användas ofta, säger hon.

Lukt och tät dränering?

Har du avlopp och otäcka lukt? Då kan du prova med Plumbo Proff Active Gel.

Det är inte alltid lukten som är det största problemet. Ibland kommer lukten ihop med förseglade rör. Sedan har Øvregard en annan lösning.

- Om du har två problem, både tätt avlopp och dålig lukt, är det Plumbo Proff Active Gel att använda. Detta löser enkelt resterna som har ackumulerats i slussen. Är drain "pot tight" bör göra det möjligt att produkten ska fungera över en natt, innan du sköljer ner med massor av varmt / kokande vatten, rekommenderar hon.

ADVERT

Mest populära