All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Gör dig redo för vårpussel!

Resten av vintern har äntligen smält bort, bokstavligen. Hjärnans miljögränser har upphört, och kvicksilvernivåerna utanför mitt fönster stiger lite mer för varje dag. Det här är kanske den bästa tiden på året för oss med gas i blodet. Åh, det jag längtade efter. Jag har sett fram emot det! Nu kommer det mjuka vintergummiet fram och tillbaka, de kommer att ha ett vackert sommardäck med 18-tums fälgar, vilket uppenbarligen gör bilen bäst. Men innan det händer måste allt salt, sand, smuts och damm efter mycket sura miles avlägsnas. Och medan drivrutinerna snubblar upp i kor utanför bensinstationens automater ser jag fram emot att göra jobbet riktigt bra. Manuellt. Egent handfat med bilschampo och svamp (eller tvätthandske) och med lite ljud på stereo har jag ett perfekt företag. Efter det att däcken har ändrats (och naturligtvis, tvättade vinterdäck innan de avlägsnas) och bilen tvättas, njuter jag bilen en stund och jag har tills det är klart att polera på eftermiddagen. Färgen skiner igen och jag har gjort det möjligt. Lovely! Hitta bara grillen för att förbereda grillperioden.

Blank och Nice

Ingenting är som att sätta av en eftermiddag i helgen för att polera bilen efter vinterns övningar från vägsalt och smuts. En av marknadens bästa produkter för sådana aktiviteter kommer du att få från Swisswax. De levererar allt från enkla lådor av kvalitetsvax till stora vårdsatser som inkluderar allt från gnidning, penslar, läderrenare, vaxvax, kläder och tyg.

Pris: Från 679 NOK

www. swisswax. nej

Microfiber clean

Bör du först komma igång med vårrengöring är det viktigt att ha utrustningen i ordning. Den slitna disponibla svampen du köpte på Rema 1000 förra året, för att den var så billig, borde du vara lika bra som bikupa. Tvätthandske är saken, och den här mjuka och mjuka handsken från Meguiars med mikrofiber är mild mot färgen och förhindrar repor.

Priserna varierar, men mestadels har vi sett det på 87, 5 kronor på

www. penbil. nej

Torka en överblick

En stor hjälp för oss i tidningen när vi ska få bilar torkade snabbt efter biltvätt är swabs. Det enkla men ändå kloka verktyget är ett snabbt och effektivt sätt att bli av med allt vatten. Detta gör att du kan återhämta dig snabbare och njuta av varm asfalt igen. En av de vackra utgåvorna är den här våtskrapan från Turtle.

Pris: Härifrån ligger hunden på allt från bensinstationer till återförsäljare av biltillbehör.

Slå inte ut

Polering kan vara ett tålamodstest för någon stakkar, men varför köpa inte din egen polermaskin först? De är för längsta tillgängliga till mänskliga priser och här hittade vi Cotech 350 med dubbla polerhuvuden.Det har blivit en provvinnare på en svensk tidning.

Pris: 399 kr på Clas Ohlson.

Ta bort smuts

Är du av den vänliga omsorgstypen, vet du att du går extra bra över din bil nu som det har varit under några tuffa månader. Clay bar är en form av lera som används för att avlägsna asfaltrester och annan smuts som adherer till färgen. Det ger glasklar finish och förenklar jobbet innan du börjar med den vuxna.

Pris: 275 NOK

www. BilXtra. com

ADVERT

Mest populära