All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Få vallmor att vara längre med en ljusare

Vallmor är väldigt vackra, men håller länge i vaser eller i buketter. Klipp vallmor har en ökänd kort livslängd. Ibland faller alla löv innan de kommer hem.

  • Hur lyckas du med vallmor? 999> Du kanske har sett att blomsterhandlare säljer vallmor och de kanske inte dör med minsta andfåddhet? De flesta av dessa är sibiriska vallmo och dessa är lite mer hårda och bättre lämpade som bukettblommor.

Foto: Getty Images

Läs också:

Beställa i hinken

Om du är trött på att leta efter rengöringsverktyg i en smal hink kan vi ge dig ett enkelt tips: ren! Få nya förvaringslådor och det ...

Varptrådarna som bryter såret

  • Problemet ligger främst i vallmoens botanik. Vad som händer är att en mjölkaktig vätska släpper ut när stammen skärs. Denna vätska gör att den snabbt bildar en tätning där stammen skärs och detta förhindrar vallmo från att blötlägga vatten när den placeras i en vas.

Lyckligtvis finns det några kloka tricks som gör att valparna överlever längre:

1. Plocka tidigt på morgonen

Leta efter blommor som ser friska och snabba att plocka vallmor till buketter. Välj valmor som inte har öppna blommor.

2. Skär vallmorna med en skarp trädgårdsmantel.

Använd en ren och skarp trädgårdsax och klipp av stammen strax ovanför marken. En trubbig sax eller kniv kan skada blomman.

Läs också:

Kök - luftiga och lavendel blå

Förändringen är enorm i detta kök som tidigare trånga och föråldrade. När väggen i matsalen rivits blev rummet dubbelt så ...

Allt du behöver veta om trädgården

  • 3. Svälja stjälkarna

Svälj stammarna i några sekunder med en match eller tändare när du har valt dem. Detta förhindrar att mjölkvätskan förseglar stammen och låter blommorna suga upp vatten.

Källa: gardenguides. com

Få mer bra tips för hem och trädgård - registrera dig för vårt nyhetsbrev.

  • Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära