All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Hämta snön snabbt med snöskotrar

─ Om du är trött på att använda den manuella snöskyffel, överväga att investera i en snöslunga, säger Birger Hagen i Grønvold Maskinservice AS.

Han har gett oss svar på aktuella snöskoterfrågor.

1. Vilka snöskotrar är bäst för vilken användning?

- Snöskotrar finns i ett brett sortiment. Man måste upptäcka sitt behov i förväg, beroende på hur mycket snö som ska klippas. Det finns två typer av snöskotrar tillgängliga på marknaden, enstegs och tvåstegs freerolls. Den första är liten och lätt och kan jämföras med en liten gräsklippare. Den drivs framåt av matningsskruven. Tvåstegsfighttaren har en annan princip som drivs av hjulen. Snön kan "blåsas" bort upp till tio meter från var du klippa.

- Jag tycker att snöskoter från Japan är den bästa kvaliteten. Vår erfarenhet är att det finns mindre reparationer på dessa maskiner. De har mer kraftfulla mönster och dimensioner. Vi har den största efterfrågan på Honda snöaggregat, liksom Ariens snöskoter, säger Grønvold.

Mer om snöslunga

Se också:

Förhindra stöld av snöslunga

Snöskotrar är en favorit mål för tjuvar, även om de är stora och tunga. Tänk igenom din egen snögubbas säkerhet innan vintersäsongen är över oss.

2. Hur pålitliga är de?

- De flesta snöskotrarna på marknaden är mycket tillförlitliga. Men det finns också snöskotrar på marknaden som inte håller mål.

3. Hur lång håller snöskotern?

- Snöskotrar kan variera från 15 till 30 år.

4. Vilka är de bästa användar tipsen för snöskotrar?

- Jag rekommenderar alla att rengöra snöskotern för snö efter användning. Det finns många som fryser is i utkastskassan efter användning. När snöblåsaren används kommer knivarna att fastna och remmen kan vara skadad. Dessutom måste du justera snöskorna på snöskotern enligt plotens yta, oavsett om det är grus eller asfalt.

(Artikeln fortsätter nedan bilden)

Se också:

Love Därför katten att sova på huvudet

Varför katten kommer att ligga nära huvudet, när det finns gott om utrymme i sängen? Du får svaret här!

Bli av med snö för hand? Skaffa en snöskoter. Foto: Colourbox

5. Vad kostar det i drift?

- Snöskotrar använder mycket lite bensin. I genomsnitt är den genomsnittliga storleken endast 5 liter bensin i en säsong.

6. Hur ska snöskotern behållas säkert?

- Snöskotern bör vara inuti ett garage eller i en källare. Det finns också ett drag över maskinen som kan användas om maskinen måste stå ut hela året.

Läs också:

kastare för olika behov

Snowblower behöver inte vara stora besten med snökedjor. De kan också vara små och städa. Välj bara rätt modell i förhållande till området ...

7.Vad gör du när vissa är skadade?

- Vid skada på snöblåsaren ska kunden kontakta försäljaren direkt så snart som möjligt. De flesta återförsäljare har lösa delar som du kan köpa för gamla snöskotrar.

Det är också viktigt att köpa en snöskoter från en återförsäljare som har sin egen verkstad. Grønvold maskinservice AS kan testa snöblåsare.

8. Hur snabbt är snöskotrarna i bruk?

- Snöskotrar är mycket effektiva i bruk. En 600 kvadratmeter tomt kan förtöjas om en halvtimme till en timme, beroende på om tomten är platt eller kuperad.

Några nuvarande snöskotrar på marknaden:

  • Stiga har fler modeller att välja mellan, från enklare fräschare till mer kraftfulla och mer använda. www. Stiga. ingen
  • Honda snöskoter ger hög kvalité och pålitlighet, www. Berema. nej
  • Ariens snöskoter är säkra att köra och har ett balanserat tyngdpunkt och är lätta att använda, www. Sövde. nej
  • Husqvarna har snöskoter i många storlekar för både villaägaren och husägare med hög prestanda och användarvänlighet, www. Husqvarna. nej
  • Ole Chr. Bye, stort utbud av MTD-snöskoter, www. bye. nej
  • Säker Motor, leder snöskoter Snapper som är idealisk för husägare med normal innergård. Körs även snöskotrar från Briggs & Stratton och Murray. www. säker motor. nej
  • Karcher Norge AS, har snöskotrar med mycket bra kallstartsegenskaper, www. karcher. nej
  • Hako AS, levererar Toro snöskoter med PowerMax-system som förhindrar fräschare att sitta fast, www. Hako. com
ADVERT

Mest populära