All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Kommer att bli mer avgörande för bostadsköp

är du planerar att köpa ett nytt hem och funderar på att lägga in anbud, vår första värvning (du överväger att bjuda på ett hem / lägenhet,) att du läser försäljningsuppgiften och de avgifter som gjorts i samband med försäljningen mycket noga och i sammanhanget.

Om du får ett intryck om att vissa uppgifter är motsägelsefulla eller oklara, fråga din säljare / mäklare om att göra det skriftligt. Det är viktigt att du förstår vad du köper. Är det här ett hus eller en lägenhet där det kan vara enorma extrakostnader med?

Att jämföra med ett bilköp; Om du funderar på att köpa en begagnad bil och säljaren indikerar att han en dag körde från parkeringsplatsen så att det fanns oljeplatser under bilen, skulle du inte undersöka vidare? Vi förväntar oss att du skulle undersöka ytterligare och frågan blir då varför du som bostadsköpare är mer kritisk när man köper något som ofta är 10-50 gånger så dyr som en begagnad bil?

Information om antaganden från säljaren, pace manager eller mäklare måste följas upp med klargörande skriftliga frågor. De svar du får följs upp via e-post, så du kommer att få dokumentation för vad som ska höras. Specifika utmaningar för att undersöka specifika omständigheter, som "upptäcka fukt i källaren, detta rekommenderas ytterligare utredning", måste följas upp genom att utföra undersökningarna. Om du som köpare inte gör det kommer du att uppleva att man inte kan nå med ett klagomål i efterhand, om det finns en svaghet / fel, det kunde ha upptäckts av en undersökning från dig som köpare.

Om det finns särskilda saker hemma eller lägenhet som har stor betydelse för dig, till exempel solljus förhållanden, lite genomfartstrafik, liten granne brus eller liknande, så se till att få det klart, ofta i budet. Till exempel; Erbjudandet är föremål för sol på terrassen efter 19:00 i juni och juli.

Finns det specifika saker som du har bett att klargöra, f Ex som arbetar i badrummet är gjort av proffs, men inte fått något svar på den, ta upp det som en modifikation av erbjudandet. "Erbjudandet beviljas under förutsättning att dokument som visar att arbetet utförs av yrkesverksamma erhålls innan kontraktet är undertecknat."

Läs också:

Har du haft myror på besök?

Har du haft myror som besöker hemmet? Olika typer av myror föredrar olika hem, och inte alla gör så mycket skada.

Klagomål

När du har lämnat in ett bud, vilket accepteras av säljaren, har ett avtal ingåtts. Det är inte så att avtalet ingås först när kontraktet är undertecknat. Den är angiven när budet godkänns. Kontraktet är endast en formalisering av det muntliga avtalet.

Om du hittar något om hemmet du tycker inte överensstämmer med vad du förväntar dig, måste du annonsera.Detta innebär helt enkelt att berätta för din leverantör som du tror att något är inte vad du lovat och att du kommer att kräva något görs med det, om du får en prissänkning, han reparerar något eller liknande.

Det är särskilt viktigt att annonsera skriftligen så snart som möjligt efter att ha upptäckt något du tycker är fel och senast 2 månader efter att du upptäckte felet. Nyckeln är att ta reda på att du tycker att något är fel eller fel och att du behöver något att göra. Brev eller e-post behöver inte skrivas på något "professionellt sätt". Det är viktigt att du inte ens börjar reparera innan säljaren eller försäkringsbolaget har fått möjlighet att komma till platsen och bestämma om de kommer att erbjuda reparationer eller ge dig rabatt.

Om du vägrar ditt klagomål, rekommenderar vi att du granskar fallet av en advokat med kompetens och erfarenhet av fastighetsaffär, vilket kan ge dig en återkoppling om du har ett ärende att arbeta med och vilken kan hjälpa dig i processen.

Artikelförfattaren finns i Viivilla. nos expertpanel - Klicka här för att skicka frågor till advokaterna.

Läs också:

Bygga bad efter våt norm

Det tar en hel del kompetens, effektivt samarbete och omsorgsfulla detaljer att bygga ett badrum som håller fast.

ADVERT

Mest populära