All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Få matt strålkastare att lysa

Du kanske har känt känslan av att köra en kall, våt, regnig höstkväll, där du känner att du absolut inte kan ljus alls? Allt ljus "försvinner" i asfalten. Du vet att luktarna är för mätta och att det vid nästa EU-kontroll inte kommer att godkännas. Det är bara de nya lamporna mellan 1500 och över 4000 kronor per bit, passar inte in i ekonomin just nu.

De flesta bilar har idag lampor där lykten själv är gjord av polykarbonatplast. I de flesta bilar där mattlinser bildas, tillverkas glaset sålunda i plast. Metoden fungerar inte på äldre glaslampor.

Metoden är nästan helt riskfri, men beroende på hur matt din flaska är, blir du både trött och svettig. Men det tar mindre tid och är mycket billigare än att leverera bilen på verkstaden.

1. Börja tvätta lyktorna bra. Ta bort all smuts och trafikfilm.

2. Hitta en kudde, polär trasa, trasa eller liknande. Använd något praktiskt och lätt att arbeta med.

3. Innan slipmedel. I provfilmen använder vi en "Perfect Palm Applicator" från Autoglym.

4. Då använder vi en metallpolerad, även detta från Autoglym. Vi väljer detta av två skäl: Autoglym Metal Polish innehåller lika mycket och fina slipmedel som den förvaltar för att mala ner linsen, medan den icke-slipande för mycket. Du får en perfekt "shine"

Dessutom lämnar en skyddande film, som hjälper dig att hålla strålkastarna rena och skyddar mot nya influenser.

Denna metod kan användas på alla lyktor på bilen, både bakljus, strålkastare och indikatorer. Men kom ihåg, ibland kan det vara ett tålamodstest. Beror på omfattningen av "yr" på dina lyktor. Lycka till

ADVERT

Mest populära