All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Gratis bostäder mycket

- Vi har cirka 20 föremål till alla byggnader som vi ger bort. Marken är redan renoverad, säger Reidar Karlsen, planerings- och utvecklingschef i Tjelsunds kommun.

Enligt Karlsen finns det flera grannkommuner i området som har gjort detsamma.

- Marken själv har inte så hög marknadsvärde. Men det kostar ungefär 150 000-200. NOK 000 för att bygga en tomt, och det är kostnaden, säger planerings- och utvecklingschefen.

Plot Tokke

Utflyttning

Kan ni föreställa

för att flytta till en

utkanten kommun där

du kan få gratis bostäder mycket? (Closed)

Ja (44%) 503

Nej (36%) 415

Well (20%) 228

Avstvemningen styrs inte och speglar bara läsarens egna åsikter.

Tokke kommun vill också ge bort massor gratis. Totalt 40 varor kan köpas för 0 kronor.

Det är ett äldre och fortfarande tillämpligt kommunalt recept som är bakgrunden till frisläppandet. Beslutet säger att kommunala tomter som inte säljs inom tio år kan ges gratis. Nuvarande tomter ligger i ett befintligt bostadsområde vid Dalen, Høydalsmo och Åmdals Verk.

- Fälten är till stor del utvecklade, men vissa outvecklade webbplatser förblir. De har slutförts med vatten, väg och avloppsvatten till gränsen, säger verkställande föredragande Olav Urbø. nej (Telemarksavisa).

Inte en marknad

Även i Tokke finns en marknad för tomter. Försäljningspriset på tomterna i samma fält där tomterna nu distribueras kostnadsfritt var för tio år sedan på 42 000 kronor.

Det anses emellertid inte att undergräva marknaden för andra hyresvärdare i området.

- Absolut inte. På grund av minskad befolkningstal finns inget tryck på bostadsmarknaden. Den fria fördelningen av tomter visar hur mycket billigare du kan få i Tokke, säger Urbø. nr.

Han tror inte att Tokke kommun lyckas bli av med alla de 40 tomter, men hoppas att tiotals familjer kommer att välja att bosätta sig där.

De som får tomt i Tokke skyldighet att bygga inom en viss tid, och får endast ställa in helårshus.

Säg från

Känner du till kommuner som ger bort gratis hyresvärd? Skriv ett inlägg i diskussionen nedan och tipsa våra läsare om var de kan få en blank till 0 kronor.

ADVERT

Mest populära