All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Få snabbt bredband - i hela huset

"Kära, har du ett nät? Här är ingenting!" du gråter och skakar telefonen i telefonen i hopp om att kontakten plötsligt kommer att lossna och snabbare linje plötsligt kommer att avslöja sig.

Om du är sjuk i ett dåligt nätverk kan det vara värt att utforska bredbandstjänsten för ditt område.

Snabbare gånger

Vi efterfrågar alltmer för att vara på nätet - överallt och hela tiden, och vi använder allt mer trådlöst nätverk för streaming, inklusive musik och filmer - ofta på flera ställen i huset hos en tid.

De flesta hushåll har fler bredbandsleverantörer att välja mellan, vilket gör Norge till ett av de främsta länderna på detta område. Tekniken utvecklas i snabb takt och det kan vara svårt att veta vilket bredband du väljer för att få den bästa förbindelsen när det gäller pris och behov.

Det vanligaste bredbandet är ADSL, vilket är anslutning via telefonnätet. Internet via kabel-tv-nätverket är också vanligt, medan den snabbaste och mest moderna anslutningen är fiber.

Fibernätet i Norge utvecklas alltmer, men är fortfarande det vanligaste i bostadsområden med många människor.

Läs också:

Vad ska du titta efter när du väljer TV?

När du väljer TV, börja med att kartlägga dina egna behov. Det gör det lättare att hitta i djungeln av märken, modeller och koncept.

Fiber i en villa är också mer utbredd, men för närvarande är kostnaden för att koppla din enfamilj till fibernätet hög och bäst för dem som behöver en blixtlös anslutning och ladda ner och strömma mycket innehåll varje dag.

Utan avbrott

På telekom. nej eller newbred band. nej, ange din adress och hitta en översikt över bredbandsleverantörer i ditt län. Det är så klart inte bara hastigheten är viktig vid utvärdering av bredbandsleverantör, den linjen är stabil, det är också viktigt, särskilt om du ser en hel del filmer på nätet.

Streaming TV-tjänster kommer att vara relativt ohållbar om sändningen fryser en gång i minuten - medan du kanske inte ens märker det under vanlig surfning.

Den hastighet som leverantören lovat är nästan aldrig effektiv i praktiken. Om du undrar hur snabbt din linje egentligen är, borde du göra ett test på webbplatsens webtrafik. nr.

Testa flera gånger. Om hastigheten är inkonsekvent med dig, har du blivit lovad av leverantören, du borde klaga, men var medveten om att de hastigheter som finns på marknaden är gränsvärdet - det är också vanligt att man arbetar med en minsta gräns.

Läs också:

Häng din TV på väggen

Ny TV handlas i, men var och hur du placerar det? Den mest praktiska lösningen är att hänga den på väggen, och sedan behöver du en väggmontering.

Detta gäller särskilt mobilt bredband, där det först och främst handlar om god signalstyrka.

Hemmakontoret är inte vad det en gång var. Med trådlösa nätverk kan du arbeta från soffan!

Utrustningen i ordning

Om du har ett trådlöst nätverk som flera personer delar med, har du förmodligen en router. Om du upptäcker att bredbandet är långsamt, försök att ställa in en antenn på taket som ansluter till routern som mottar mobilsignalerna.

Ofta är det faktiskt tillräckligt att placera routern på ett ställe i huset där receptionen är bra - till exempel genom ett fönster eller högt i huset. Avståndet från din dator, surfplatta eller telefon till routern har också något att säga. Ju längre bort sitter du routern, ju svagare kommer Wi-Fi-signalerna att vara.

Läs också:

Begrepp för återförsäljningsstorlek

De termer som används för att ange storleken på ett hem är många. Efter många klagomål och diskussioner om bostadsstorlekar har vi nu fått nya ...

Se till att du har en bra router som kan förbättra webens hastighet. Du kan också förbättra signalerna genom att konfigurera en Wi-Fi-förstärkare (se produkttips).

När mor tittar på filmer på iPad, poden ladda ner spel till din dator och pappa läsa nyheter på din mobil - samtidigt är det smart att ha höghastighetsbredband.

Numbers

Det är antalet megabit per sekund (mbit / s) som bestämmer hur snabbt ditt bredband är. En typisk norsk privat prenumeration ger en hastighet på 6-8 mbit / s. Antalet gigabyte (GB) anger hur mycket volym du kan surfa på. I slutändan rymmer den 2 GB per dag. månad medan många avancerade användare kanske behöver 10 GB eller mer.

Mobilt bredband blir bättre och bättre, men hastigheten här beror också på hur starka signaler ryckas upp genom väggarna och hur många i området som använder samma signaler.

Som 4G mobilnät erbjuds till större delar av landet, kommer att kunna dra nytta av allt högre surfhastigheter på över 20 Mbit / s.

Bredbandschecklista

  • Välj erbjudanden som har det bästa erbjudandet för dina behov där du bor (telepriser .no). Kontrollera saker som anslutningstid och om du behöver byta ut hyrd utrustning som router, avkodare och bredbandstelefon. Har du låsa in dina befintliga bredbandstjänster, och det kommer att bli lätt att ersätta utrustning som vägar och möjligt.
  • Du kommer att ha telefoni, Internet och TV från samma leverantör, eller du kommer att vara fri att byta?
  • Om du överväger att betala för fiberanslutning, kan det ta lång tid innan utvecklingen påbörjas i ditt område. Kontrollera detta innan du loggar in på något. Du kan också få ett lägre pris om du är villig att ta del av installationen själv, till exempel att gräva ner fiberkabeln som kommer att ansluta dig online.
  • Vad är ditt behov av hyrda linjer? Är du många i hushållet och har många internet dingser i bruk samtidigt, vilket ökar behovet av en snabb linje.
  • Har leverantören brandvägg och virusprogramvara för att anslutningen ska vara säker? Hur snabbt lovar de att fixa fel och kränkningar av anslutningen och har de bra supporttider?

Källor: Bredbandsguide. nej, newbredband. Nej, telepriser. nej, konsumentrad. nej, netto hastighet. nej

De saker som förbättrar ditt nätverk

Utöka intervallet för ditt trådlösa nätverk med Asus EA-N66 nätverkskort. Detta förstärker signalstyrkan från routern med upp till 450 mbit / s. NOK 649, Netonnet. nr.

Riktningsantenn för GSM / 3G / 4G förstärker mobilnätet. Kr 1099, Dustinhome. nr.

D-Link DHP-309AV förbättrar ditt nätverk genom att skapa en åtkomstpunkt till det trådlösa nätverket via ett vanligt uttag. 379 kr på Cdon. nr.

ADVERT

Mest populära