All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Några exotiska frukter att gro på fönsterbrädan

Att slå en sten i en växt är en hobby som kan odlas av små och stora. Att odla sina egna växter kräver tålamod, eftersom det kan ta flera månader innan du ser bakterien.

Du kan också odla kaffe, banan, kokos, ananas, oliv, granatäpple och bomull.

avokado

Avocado är en frukt som växer på träd, men eftersom det är varken sött eller innehåller fruktsyra blir en del uppfattas som en grönsak.

Avokado är en av de enklaste växterna att spira. Rengör stenen och lägg den i ett glas vatten så att det bara rör vattnet. Eller du kan lägga den i en kruka med porös jord med spetsiga änden. 1/3 av stenen kommer att dyka upp.

När stenen i glaset har utvecklat rötter, ska den placeras i fuktig krukjord. Växten skulle vilja luta sig om att klippa av toppen.

Kiwi

Kiwi är en hardy slädeväxt. Det växer bra i vindrutan, men det kan även användas utomhus eller i växthus. Frukten växer om både kvinnliga och manliga växter är närvarande.

Rengör fröens massa och låt dem torka på en bit kökspapper. När fröna är torra så sås frön omedelbart i en örtkruka av väsentlig och varm näringsrik jord.

Passionsfrukt

Foto: Getty Images

Passionsfrukt är också en slädesväxt. Den har vackra blommor men kräver god värme att vara fruktbärande. Många tycker om den sura smaken. Ripe frön är lätta att groda.

Torka fröna på kökspapper och fördela fröna i en kruka med näringsrika jordar. Tryck dem lätt in i marken och håll jorden fuktig och varm.

Citrusfrukter

Fröna gror lätt, så att du kan öka din på bostad citron och apelsinträd i vardagsrummet. Skjut en handfull frö i en potatispotatis. Håll jorden fuktig och varm och lägg potten i ett solvävt fönster.

Värmen och fukten gör att fröna kommer att gro, men det tar tid innan växterna växer stora och fina. De kräver mycket vatten och värme.

Datum

Foto: Getty Images

Datum är frukter från Dawn Palm. När frukten äts kan stenen odlas i fönsterbrädan. Det kan vara en bra levande växt om du har en klarhet. Slip stenen lätt med sandpapper.

Placera den i en örtkruka med ca 3 cm fuktig och näringsrik jord över den. Potten placeras i ett solfönster. Gärna lägga till tre ädelstenar i varje kruka.

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära