All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Komma undan damm

->

med barn och hundar i huset var inte familjen Lunder tvivlar på att de skulle ha centraldammsugare.

I det nya huset i familjen Lunder var det ingen tvekan om att det skulle vara en central dammsugare.

- Jag tror att alla nya hem förtjänar en central dammsugare, säger husägare Christian Lunder. Det är ganska okomplicerat att montera detta i ett nytt hus, ja, faktiskt också i gamla hus.

- I vårt gamla hus sätter vi rör genom ett skåp och placerade dammbehållaren i en tvättstuga i källaren, förklarar far i huset.

- Det är mer hälsosamt att blåsa dammet hela vägen, Jeanette Lunder skytte. "Effekten är bättre i en central dammsugare och du kommer inte att förlora tråden, det är bara en orm," säger mamma i huset.

Utrymme med flera rum Huset är nybyggt med stora öppna plan, speciellt utformad för arkitekten Gunnar Hyll som har engagerat sig i hela byggprocessen. Han har gett oss in och råd hela vägen, och vi är imponerade av hans entusiasm för huset och säger att de båda ler.

- Det är bättre med fler uttag på en våning, förklarar Jeanette. Vi har tre uttag på övervåningen och två uttag på första våningen. Då behöver du inte gå för en lång orm, berättar hon. En smart blöt inspelningar som finns i köket, i hyllan under handfat, det finns en lucka direkt ansluten till centraldammsugaren. Detta vet barnens familj att uppskatta. Här försvinner brödsmulorna snabbt.

Läs också:

Detta avtal ger en 40% rabatt och gratis låne hänger

med upp till 40 procent rabatt på byggmaterial, är det inte konstigt att medlemmar av huset ägare National Association är ivriga kunder bland de största byggevarekjed ...

familj valde Beam eftersom dammsugaren har varit på marknaden under lång tid. Christian kommenterar också att Beam levererar till industrin, och sedan förväntar de sig att de också kan leverera till små hushåll. "Med en hund är det också ett absolut måste med en central dammsugare.

Enkel och ren

Central dammsugare gör det enkelt att rengöra. Du behöver inte bära dammsugaren runt huset. En dammsamlare är dold i ett förråd, i en källare eller i en garderob. Central dammsugare är bra för inomhusklimat, eftersom du blir av med det mikrodamm som kan vara kvar i rummet. En annan fördel med centraldammsugare är tystnad, du hör bara bruset av ormen och kan också lyssna på klassisk musik under rengöring.

Förpackningslösningar

Förpackningslösningar för centrala dammsugare finns från cirka 4000-5000 kr och uppåt, komplett med motor, rör, slang och allt du behöver. Det är lätt att planera en central dammsugare i ett nytt hus, men det är inte heller komplicerat att sätta det i ett gammalt hus. Det finns vanligtvis alltid ett ställe att dölja den centrala dammsugaren.

Slangutloppet kan fästas på väggen eller golvet, och det är vanligtvis tillräckligt för ett utlopp per.golv om inte huset är så stort. Förutom Beam, Foma, Villavent och Ener produkterna är de som levererar centrala dammsugare till hem och hem.

Bättre dammsugare

Dammsugare på marknaden idag har utvecklat både kraft och design. Bättre filter och bättre sug gör att mer damm försvinner. Förbättrad sugkapacitet har fått en mer solid sammansättning av dammsugaren, noggrann tätning i övergångar, placering av filter, ovala rör - allt med tanke på mindre luftläckage och bättre sugkraft.

Moderna dammsugare tar hand om golven, med mjuka hjul för trägolv och separata parkettmunstycken. Dessutom har dammsugare blivit kallare i konstruktionen. Då är de mindre och tidigare, kommer i färska färger och kommer definitivt att passa in i det moderna hemmet.

Läs också:

Få rak och nymålad vägg på 1-2-3 med smart panel

Nu behöver du inte längre gipsskiva eller spånskiva för att skapa rader och räta väggar. Nu är det slutliga väggpaneler ens färdiga i ...

Praktiskt och smart

Ska vi skicka ett tack till tillverkarna av dammsugare, behöver de göra praktiska dammsugare. Dammsugare med fästelement för både rör och slang så att de lagras i ett litet utrymme.

Och tack för ditt eget utrymme för tillbehören, så du kan äntligen hitta den när du behöver den. Black & Decker, bland annat hos Maxbo och Montér, är en av dem som har funderat på användbarhet för oss. De har tillverkat en dammsugare med en tunn design i en så kallad "click & go" -lösning som gör dammsugaren lätt att lagra i ett litet utrymme.

Flera andra dammsugare erbjuder så kallad "parkering och lagringshjälp", dvs dammsugaren kan lagras i ett litet utrymme och allt tillbehör placeras i eller på dammsugaren.

Miljö

Strömförbrukning ger oss allt dåligt samvete, men nu har Siemens kommit med dammsugare som använder mindre ström - utan att kompromissa med strömmen. De har startat dammsugare med hastigheter upp till 800 km / h, även om det finns luft i dammsugaren som har denna hastighet. Ökat lufttryck bör ge bättre sug med mindre energiförbrukning.

Uppladdningsbara dammsugare

Små uppladdningsbara dammsugare har länge varit på marknaden, och effekten har varit så. Nu har Electrolux gjort en modell som suger bättre och är både lätt och praktisk. Ergorapido, namnet det bär suger väl - och bäst av allt; Den kan användas utan tråd.

Den kan placeras i en krok eller bakom en garderob, och redo att ta båda brödsmulorna under bordet och sanda i korridoren. Electrolux säger att det har varit en bra affär, mycket för att det är ganska nog att stå framåt. Den laddas på en golvladdare och har bra batterier som talar för Electrolux så att den kan stå i laddaren hela tiden.

Läs också:

Skapa ett hyllplan eller sängbord av en gammal låda.

Kasta inte den gamla byråen. Prova lådorna för en fin nattduksbord eller en originalhylla där du kan ställa in dina favorit saker.

Dammsugare

Dammsugare utan påse lanserades som en stor nyhet, men har haft en blandad mottagning här i Norge. Dyson säljer dessa dammsugare genom Smart Club. Vissa svär på dessa trendiga, gula dammsugare, medan andra inte är så upphetsade.

Effekten ska vara bra, men vissa tycker att användarna helt enkelt inte gillar den här genomskinliga behållaren när den är full av damm och smuts. Nu verkar det som att fler och fler lanserar dammsuga dammsugare, även i billigare varianter. Wilfa, Electrolux och Hoover är de som nyligen lanserade dammsugare på marknaden.

En apa för de arbetslösa kan dock vara vinst från butikerna, med försäljningen av dammsugare dammsugare försvinner försäljningen av låne dammsugare påsar. Så kommer tiden att visa om det finns en framtid för dem som behöver det.

ADVERT

Mest populära