All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Få välja miljömärkt färg

Idag finns det ett stort fokus på miljön och valet av miljömärkta produkter. Utanför marknaden finns det miljömärkta färger för både inomhus och utomhusbruk. Trots detta finns det fortfarande några renoveringar ivriga norrmän som bryr sig om miljön genom att välja miljömärkt färg.

Kvinnor är mest miljömedvetna

Åldersgruppen från 40 år uppåt är den mest miljömedvetna. En av tre påstår att de valde miljömärket senast hanterad färg. Det är dubbelt så många som i åldersgruppen 25-29 år. Kvinnorna är dock något mer miljöorienterade än män. 25 procent av kvinnorna rapportera det som mycket viktigt att välja miljömärke eller vattenburna beläggningar, medan 19 procent av män svarade samma sak.

Brist på kunskap

En liknande undersökning utförd av Beckers i Sverige i somras visade att över hälften av svenskarna säger att de kommer att välja miljövänliga färg nästa gång de ska möblera.

- Det är förvånande att nordmän inte är mer miljömedvetna. Jag tror att detta beror på brist på kunskap om att det verkligen finns miljömärkefärg. Många tror också att miljömärkt färg är dyrare och mindre hållbar än annan färg. Det spelar ingen roll, säger Frode Andersen, VD för Tikkurila Norge, som marknadsför och säljer Beckers i Norge.

Den svenska undersökningen avslöjade också att många tror att oljemålarna är mer motståndskraftiga mot mögel, alger, väder och vind. Enligt Andersen är detta fel, akrylfärg är mer motståndskraftig mot yttre påverkan än oljemålning.

tänka på framtiden

Paint som är environmentally've gått igenom stränga krav för att få EU-blomman eller Svanen. Dessutom finns det flera interiörmålningar godkända av Svenska Astma- och Allergiförbundet. och för närvarande en färg typ godkänd av NAAF. Färgen som är miljömärkt måste ta hänsyn till både miljö och hälsa, uppfyller krav på hållbarhet och hållbarhet. Vid färgtillverkaren Beckers de uppskattar att minst 85 procent av alla inomhusfärger som säljs från Beckers idag redan har den Svanen och EU-blomman. Målet är att 99 procent av all färg som säljs från Beckers ska vara vattentät år 2010.

ADVERT

Mest populära