All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Få en valentins dag

->

Foto: Nibe

Foto: Colorbox. Smörja eldstaden med flickvännen.

Det finns många sätt att uppnå tändning. Och allt börjar perfekt med rätt kille som ger rätt tändning. Det kan betyda det första steget till ett perfekt datum. Men hur kommer vi att uppnå full tändning? Och hur ska vi undvika att blåsa upp det bara så mycket att släcka.

Här leder ledaren i Värmeproducentföreningen, Rene Christensen, de hetaste tipsen för korrekt avfyring på Alla hjärtans dag.

- Maten är viktig för ett bra resultat. Var noga med att bära torr och väl. - Det är också viktigt med tillräckligt med luft. Ibland kan det vara nödvändigt att öppna ett fönster när eldstaden är tänd för att ge tillräckligt med luft.

- I de flesta eldstäder / ugnar som säljs levereras den med en avfyrningsguide. Följ det! - Om du inte har någon användarhandbok kan vi generellt säga att det är viktigt att använda mycket när du arbetar. - Känn dig fri att använda briketter snarare än tidningspapper. Då blir det mindre aska i ugnen / eldstaden.

- Låt ugnsluckan vara öppen, eller öppna tändningsventilen tills den har tagit en bra eld (cirka 15-20 minuter). Detta resulterar i en hög temperatur i förbränningskammaren, vilket är viktigt för bästa möjliga användning av energin i träet. Med en sådan eld minimerar den också partikelutsläpp och mindre sot på glaset.

- Ny eldstad!

ADVERT

Mest populära