All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Få bättre ränta med ett klick

- Det finns ingen anledning att acceptera låga räntor på inlåning i banken. Flyttande sparande ger en mycket bra timlön, säger Elisabeth Realfsen, chef för finansportalen. nr.

Statistik från Statistiska centralbyrån visar att nordmännen i genomsnitt har 384 900 kronor i bankinlåning. Men avkastningen är dålig med 2, 2 procent årlig ränta.

- På finansportalen kan avkastningen ökas kraftigt med några få klick. Det är gratis och säkert, säger Realfsen.

Lönsam utbyte

Statistiska centralbyråns genomsnittliga besparingar, med 384 900 på konto, får 8 468 kronor i genomsnittlig årlig ränta. Detta kan enkelt ökas till $ 13 853 i årlig ränteinkomst, om du flyttar till det bästa insättarkontot med 3, 6 procent årlig ränta.

Flytta insättningar via finansportalen. nej görs på en kvart och ökar din avkastning med totalt $ 5,385. Det ger en mycket bra timmarsbetalning. För dem med högre insättningsbelopp finns det en mycket större mängd som ska samlas in.

Läs också:

Vilken snöskoter är bäst för dig?

En snöskoter är inte bara en snöskoter. Det är viktigt att välja vilken modell som passar dig och dina behov.

Låt dig inte luras

Många banker erbjuder sparkonto med namn som bidrar till bra avkastning, till exempel "högkonto, kapitalkonto, sparande plus, placeringskonto och förmåns- och hederskonto". Räntorna på många av dessa konton är 0, 2 - 1, 6 procent årlig ränta.

- Men de enda som får bra förutsättningar är bankerna, säger Realfsen. Hon säger det med några klick på finansportalen. nej, avkastningen kan multipliceras.

Enkelt, gratis, säkert

Många med betydande insättningar har dåliga villkor eftersom de länge varit trogen mot banken. När åren går och ekonomin förbättras är det lätt att stanna hos gamla vanan. Kom ihåg att du inte är gift med banken, även om du har haft ett långsiktigt förhållande.

- Kontrollera dina villkor och ändra finansportalen. nr. uppmuntrar Realfsen.

ADVERT

Mest populära