All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Gav barn nytt liv

På gården har det finnas myntdiskar och jordgubbar; det var faderns "näring". En röd ladugård rymmer många skatter och mycket skrot. På "luckan" kommer Anderssen skapa en furtebu där han vill kombinera mysig vrå, snickare och lagring. Det bör inte vara design och det kan mycket väl vara lite grov, och han kommer gärna att anta några av de gamla, har han och hans far samlats under årens lopp.

FÖRE: Både Per Oskar Anderssen och Kristin Iversen är lite tveksam och lite tveksam om vad de kan åstadkomma. Lemrock står på ett handmålat tecken ovanför ingången till ladan. Här har Anderssen son ofta samlat Vorspils vänner medan han fortfarande bor hemma. Det andra rummet Anderssen vill nu borsta upp var ett tidigare kallrum som fadern använde för lagring. Nu är båda rummen fyllda med material, verktyg, gamla möbler och skrot. Här kommer det att finnas andra skålar!

"Det finns mycket att få tag på, men jag har motivation, säger Anderssen.

Med honom har han fått Kristin Iversen, som är chef för Interiørkonsult as. Hon har gått med på att prova något nytt. Hon kommer att ta en rundtur där hon tar mål, bilder och pratar med Anderssen om vilka önskemål och behov som ska uppfyllas.

- I en "normal" projekt jag kommer, baserat på inspektion, rita ett förslag plan och 3D-bilder, och ge förslag på färger, material, tyger och möbler, men det kan inte vara så mycket kuddar och textilier här, hon skrattar.

- Nej, det kan vara mer maskulint och funktionellt, svarar Anderssen leende.

Rensa först

AFTER: Verkstaden har blivit ljus och städad. Inredningsdesignern Kristin Iversen såg möjligheter innan det var bara röra. Det är svårt att föreställa sig möjligheten av kaos, men efter de första grimaser verkar inte Iversen att det är dyr. Tillsammans går de igenom Anderssons önskemål, och den interna konsulten kommer med förslag.

- Det första som måste hända är att allt är klart, förstår han.

Anderssen tror att det blir det tyngsta jobbet. Han visar gamla, delvis hemgjorda verktyg, ett bord med bordben av trådskedar och en mängd olika verktyg och skrot. Han har också lite gammalt foto. På en hylla är det målade "Hang or hang!" - Order - Tradition - Faith "av Anderssen fader, som kanske har reagerat på den röra som har ackumulerats. Anderssen skrattar. Fadern var speciell.

- Fadern hade en speciell typ av humor, och det här tecknet kan läsas på flera sätt, men det är så artigt att jag tar hand om det, säger han.

Han har strävat efter att avsluta projektet under våren och väntar på att få interna konsultens förslag.

Starta

Anderssen startar städningen, och efter några veckor kan han träna från Kristin Iversens arbetsritningar. Mest av allt kommer han att försöka göra det, men något han avvisar.

- Jag får inte köpa två nya fåtöljer, säger han när han ser förslaget.

Han har en svart stresslös som fungerar perfekt, och dessutom är det hans furtebu och han ser inte något speciellt företag. När Anderssen i mars meddelar att vi kan komma och se resultatet är han väldigt glad över sig själv. Det är också Iversen, som tycker att han har lyckats bra.

- När min fru såg vad jag fick började hon med några projekt på ladan, säger han.

Genom att öppna väggen mellan de två rummen fick han ett stort och luftigt rum där en del användes som snickeriaffär, medan den andra var inredd med porslin, arkivhyllor och mitervägg.

- Min fru lyckades inte hålla mina fingrar borta, så lite mer prydnad än vad jag trodde i början var det, han skrattar.

När vi frågar Anderssen hur mycket pengar han har investerat i furtebua kan han med stolthet säga att det låg långt under $ 10000.

ADVERT

Mest populära