All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Gas, kol eller elektrisk grill?

Många människor tycker att det är trevligt att få ett flyktigt ögonblick kunde röra både levande och inte minst äta utomhus och ser till att du får rätt avskärmning av uteplatsen, kan du njuta av alla sommar måltider i det fria, nästan oavsett väder .

Bör du äta ute, då finns det grillmat som gäller.

Det finns många typer av grillar att köpa, skräddarsydda till någon plånbok och någon grillkung. Men enligt den brittiska design- och inredningsplatsen Housetohome är det viktigt att överväga följande innan man köper en grill.

1. Storlek och lagring av grillen

Det är självklart att storleken på uteplatsen bestämmer till stor del vilken typ av grill som du kan investera i. Om du bor med en liten balkong, du kommer naturligtvis måste välja en mer platsbesparande grill än om du har lossnat med stor trädgård eller terrass.

- Det är också viktigt att överväga hur många personer du brukar laga till, förklarar Stephen Grove på Homebase i Storbritannien.

- En annan sak som är viktig att överväga är lagring. Hur mycket utrymme har du för lagring av grillen när den inte används och kan inte längre skjuta ut?

Träskolgrillar tenderar i allmänhet att vara mindre och mer netto än gasgrillar.

Smak är tillbaka: Vissa insisterar på kol, andra svär att gasa. Detta är skillnaden. Foto: PHOTO: Colorbox

2. Pris

För att rengöra grillen

Grillar kan köpas i nästan alla prisklasser, från engångsgrillar på bensinstationen, som fungerar bara bra för en dag i parken, hela vägen upp i många tusen kronor klassen för en grill som På alla sätt är utrustad som ett medelstort restaurang.

- Köp den bästa grillen du har råd med, förklarar webbplatsen.

- Tänk på vad du behöver av arbetsytor och tillbehör, och se till att grillen sprutas ut med vad du behöver.

Kullgaller är billigare än gasgrillar hos de flesta återförsäljare, eftersom dessa ofta är mindre i storlek.

3. Miljö

Det kanske inte är den första tanken när man köper en grill, men det är faktiskt värt att tänka på hur din grill påverkar miljön.

- Det finns ingen tvekan om att ur miljösynpunkt, det finns elektriska grillar som kommer ut som vinnare, förklarade på webbplatsen för den amerikanska hemmafru drottningen, Martha Stewart.

- Dessa är bara inkopplade och ingen rök eller gaser skadar grannskapet och miljön.

Kolgrillar är värsta när det gäller miljö.

4. Smaka

Lärarna argumenterar om typen av grill har något att säga om smaken av maten. Vissa hävdar envist att det behövs kol för att ge den rätta lukten och smaken av grill, medan andra tror att gas grillar ger exakt samma resultat - och på snabbare och bekvämare sätt.

Du kan inte köpa denna soppa någonstans.

I USA finns det flera stora tävlingar varje år i grillar och matlagning. Här används det för det mesta utan undantagskolgrillar.

"Det finns något speciellt med kolgrillar", förklarar André Rusthen från Landmann till Bonytt. nr.

- Lukten av nytt kol. Vänta på perfekt glöd. Det är en speciell charm med kolgrillar.

Men det finns en märkbar skillnad i smaken mellan mat tillagad på kolgrill eller gasgrill, försvinner experten.

- Det är en myt att gas grillar inte ger grill smak, blindtester visar verkligen att en vanlig människa vet ingen skillnad i grillad mat från kolgrillen eller gasolgrill.

Rusthen förklarar:

- Det är i grunden förberedelserna med kryddor och marinade som ger smak. Och naturligtvis är råvarans kvalitet grillad.

5. Tid

En av de mest signifikanta skillnaderna mellan en kolgrill och en gasgrill är tidsperspektivet.

- En gasgrill är klar när den är klar, förklarad på Housetohome-webbplatsen.

- Du slår på den och då är du redo att börja. Dessutom sparar du tid när det gäller rengöring efter grillningen, eftersom du inte behöver oroa dig för att bli av med både kull och aska.

Coal Grill

Slippa på en kolgrill tar lite längre tid än bara slå på en gasgrill, som är redo att använda hela tiden, men många tror att det är värt det för både smak och lukt.

Lene Engelien på Weber Norge förklarar:

Tio inspirerande terrasser

- Kol grill är på många sätt dagens moderna härd och du har många möjligheter att experimentera med direkt och indirekt grillning, rökning, bakning, "låg & långsam matlagning "med denna typ av grill.

Den engelska rekommenderar Webers ursprungliga bulletgrill, som uppfanns så långt tillbaka som 1952.

Andre Landen rekommenderar Andre Design till den amerikanska designmodellen.

- Det ser ut som en modern gasgrill på många sätt och har många av de fördelar som dessa ofta har, till exempel ett lock som kan stängas och massor av omlastningsytor.

Klicka på egen Cristopher Sjuve älskar att grilla, och gör sedan med en bra gammaldags kolgrill.

- Kol blir varmare, så du behöver inte stressa med gas.

Men om mat är bättre på kolgrill än gasgrill är Sjuve osäker.

- Kanske är du bra på att grilla!

Gasgrillar

Gasgrillar får fler släpvagnar som uppskattar enkelhet, minimal rengöring och lätt värmekontroll. Gasgrillen är perfekt för dem som vill grilla ofta - även när du har en dålig tid. Du trycker bara på knappen och vips; kort därefter är du redo att grilla.

- På grund av gasgrillens hastighet är det lika lätt att grilla både lång grill på helgerna som den snabba grillen i vardagen, förklarar André Rusthen från Landmann.

Gasgrillar finns i prisklasser från drygt tusen gånger till hundratusentals klassiker och i storlekar som varierar kraftigt.

Spraya på, lämna den, torka av - säger annonsen

- Några av de största modellerna är som en komplett utekök, förklarar Rusthen.

Weber har också kompakt gas grillar som är perfekt om du vill ta din grill om du är hemma, camping eller bara i parken tvärs över gatan.

- med den lilla Q 100 modeller kan grilla var som helst och när som helst, förklarar Lene Engelien.

Gasgrillar är också ganska ekonomisk att använda och röker och luktar mycket mindre än en kolgrill gör.

Electric grill

En elektrisk grill är perfekt för dem som bor i lägenhet med liten balkong, där de inte kan tillåtas att grilla med kol eller gas. Enligt Lefdal är en elektrisk grill är ett bra val och kommer att fortsätta att ge mat en bra grill smak.

- med en elektrisk grill behöver du bara koppla in den och börja grilla, förklarar Engelien.

- Den justerbara värmereglering gör maten du grillar på en elektrisk grill får samma lukt och smak att du uppnår en gas eller kolgrill.

Goda råd som sparar grillsäsongen

  • Skydda dina barn. Barn bör alltid övervakas av vuxna när de är i närheten av grillen.
  • Låt grillen svalna innan du flyttar den. Aldrig flytta grillen när det är varmt. Om det tippar över, kan du få stora brännskador.
  • stabil yta. Se till att grill starter alltid stå på en stabil, värmebeständigt ämne, när du tänder den.
  • Hold kol torra. Alltid lagra grillbrikettene torr, gäller samma sak för kullen. Om de är blöta, de är svåra att antända.
  • Förhindra grill flammar upp. Äldre matrester kan orsaka hetsa, så alltid hålla din grill så rena som möjligt. Grillar något med hög fetthalt, såsom fläsk eller bacon, bör du inte gå utanför grillen. Använder du en gasgrill får aldrig släcka alla flare-up, med vatten.
  • Cool. Töm aldrig askeoppsamleren tills grillen har varit helt kallt. Kontrollera även att askan är helt kall innan du kasserar det, så att det inte ligger att pyra i papperskorgen.
  • Kontrollera gas regelbundet. Kontrollera regulator och slang på grillen regelbundet efter läckor. Du bör kontinuerligt kontrollerar grill gasledningen och gas distributör. Båda kommer i själva verket vara tätt innan du börjar grilla.

Läs också:

Därmed grillgallret rena och vackra

Kontrollera denna smarta utekök

Låt dig inspireras av alla de stora uteplatser i vår inspiration guide

Skapa en bålpanne tio minuter

Därför inte tjata dina barn

Därför är du förbannad granne

kol eller gas: Vissa människor svär vid kolgrillade för äkta doften och känslan av grill. Medan andra tycker att det är praktiskt och lettvindt med gasolgrill. Kolgrill från Weber och gasolgrill från Land. Foto: FOTO Weber Stephen produkter och Land / tillverkare

ADVERT

Mest populära