All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Trädgård i en burk

Foto: Tonje Bergh / OBP

->

Foto: Tonje Bergh / OBP. Blommande burkar dekorera bra. Här är en spännande kombination som tålar lite skugga.

Blommande balkonglådor, urnor och krukor pryder både ute i trädgården och vid huvudentrén och en takterrass i mitten av staden är perfekt för gröna växter och blommor. Med hjälp av utplanteringsväxter kan skapa en trädgård där trädgårdsväxter inte skulle trivas

Vårblommor trender

- Med vårens trender i sommarblommor vill med enkla steg för att skapa ett fyrverkeri av färger och spännande tillsammans planteringar du kanske inte har försökt tidigare, uppmuntra Bergh .

Gul, lila, orange, röd, grön och rosa är färger som kommer att domineras i år. Färgen gul har varit mer eller mindre frånvarande i flera år, men nu ser vi att den börjar återvända. När det gäller färger av burkar, krukor och krukor ser vi att olika nyanser av grå dominerar med silver eller stål. Nu kommer blommorna att komma i fokus!

Vilka växter ska du välja?

Nästan alla sorters plantor kan användas i burkar, lådor och urnor. I en stor kastrull, kan du också välja en total plantering av olika perenner, prydnadsgräs och plantor, som passar perfekt bredvid ingången, på terrassen eller någon annanstans där du vill ha något extra trevligt att vila ögonen på. Det är viktigt att välja växter som passar ihop när det gäller krav på ljus och fukt.

Together Växt Inger som trivs i solen

- Dahlias, Gazania, Helichrysum, Diascia och prydnadsgräs bildar en sol sökande burk.

- Färgade margariter (Argyranthemum frutescens, Daisy Crazy) finns i fullfärg till djupröd, genom alla rosa nyanser. Detta passar mycket snyggt tillsammans i en kruka eller i plantager med till exempel Diascia, prydnadsblad och Helichrysum.

- För att få en majestätisk burk används kengurupote (Anigozanthos) i mitten. Spanska mares (Osteospermum) finns i vackra färger, och Gazania med sina gula och orange blommor bildar en fin ram runt den långa kängurupotten. Liksom de hängene växterna längs dammen passar Sentradenia och Sanvitalia bra.

Tillsammans Växt Inger som trivs i halvskugga

- En spännande kombination som kan tolerera vissa nyans är färgade marguerites (Argyranthemum), prydnadsgräs i mitten. Bacoba, Torenia, Superpetunia och Helichrysum hänger sig längs kanten för att ge fullhet.

- Det är trevligt att tänka otraditionellt när det gäller reproduktioner. Välj växter med dekorativa blad som olika sprayer (Coleus), prydnadsväxter och Helichrysum i kombination med sommarblommor som går i samma färg nyanser.

ADVERT

Mest populära