All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Paviljonger ger extra utrymme i trädgården

Kolonistuga eller bilaga kan snart bli egendomen mest populära andrehus under sommarsäsongen.

Med lite extra kavadratmeter finns, i form av en fristående litet hus, erbjuder dig genast bättre möjligheter för både lagringsutrymme för övernattande gäster, mer lek eller en extra hobbyrum där du kan göra snickeri i fred.

Sommaren med sitt milda klimat, kräver inte väl isolerade hus, och därför trädgård hus med det lilla extra rum en bra lösning för många. Husen är vanligtvis prefabricerade och lätta att sätta upp på en dag eller två.

Här hittar du plats för många saker som snart kan täckas av regniga dagar. Garden House kan också vara en plats för avkoppling och vila, eller roligt och roligt.

Gärna hjälpa barnen att bestämma lite i trädgården. De kan välja ett trädgårdshus , vilken far och mamma enkelt ställer sig upp.

Vissa tillverkare erbjuder modeller av både bås, lekhus och bilagor som byggsatser, med förtryckt trä.

Läs också:

Bygga ett trädgårdsrum

Vad bör du tänka på att bygga en trädgård eller vinterträdgård?

Många vill ha ett litet trädgårdshus , bland annat för att de har för lite förvaringsutrymme. Nya bostäder är sällan utrustade med källare eller loft, och de flesta upplever ständigt lagringsutrymme.

Därför vill många bygga ett litet fristående trädgårdshus för att få mer utrymme eller ett extra utrymme för sommarfirandet.

Förenklad bygganmälan

  • Med utgångspunkt i ett bostadsområde mycket under 15 kvadratmeter, behöver ingen bygglovsansökan om det är minst fyra meter från tomtegresen och en höjd på tre meter.
  • Konstruktion mellan 15 och 30 kvadratmeter kräver en förenklad byggnadstillämpning.
  • Om du inte hör något inom fyra veckor efter att du skickat ett förenklat byggmeddelande till din kommun, kan du ställa in lusthuset.
  • Du måste ha godkänd grannvarning innan du börjar installationen.
  • Mindre byggnader är vanligtvis inte skyldiga att tillämpa.

Definition av mindre fristående uthus utan att plikt

Exempel

• Lekestue, annex, vedbod, sportutrustning, redskapsbod, verkstad - / trädgård växthus för hobbybruk m M ...

Grundläggande antaganden:. <999 > • Gäller egenskaper som regleras på byggområdet.

• Byggnaden får inte användas för permanent vistelser för personer.

Läs också:

Med denna hemrobot behöver du inte tvätta fönstren själv.

Med en fönsterrengöringsrobot slipper du av det tråkiga fönstret.

• Max. areal = 15 m2 BTA (bruttoareal).

• Max. höjd = 2, 5 meter.

• Max. midsize = 3, 0 meter.

• Min. Avståndet till andra byggnader = 1, 0 meter.

• Min. avstånd till grann gränsen = 4, 0 meter.

• Åtgärden ska placeras inom byggnadsgränsen enligt förordningsplanen, vägtillstånd eller järnvägsrätten.

Normalt gäller inte:

Läs också:

Använd vinterträdgården hela året

Här på Oslofjorden används vinterträdgården året runt. Från julpartier till sommarens grill. Eller bara för att njuta av de tysta ögonblicken.

• Inom 100 meter bältet från havet (PBL § 17-2).

• Om den reglerade användningsgraden överskrids.

• Om andra planer eller stadgar måste förbjuda sådana strukturer.

Det är värt att notera att lokala förhållanden kan variera mellan kommuner, inom samma kommun, och även från byggnadsområden till byggarbetsplatser. Medan vissa inte kräver en ansökan om att bygga en byggnad som är under 10 m2, arbetar andra med 15 m2 som en gräns för att ansöka om godkännande.

Grannar som motsätter sig dina byggnadsplaner kan kräva att byggmaterialet skickas till kommunen som en ansökan om tillstånd. Detta krav måste tas emot av kommunen inom två veckor efter det att du har skickat meddelande.

Om du inte hör från kommunen inom tre veckor efter mottagandet av ditt meddelande, starta bara. De flesta grannar är trevliga och det är sällsynt att någon invänder mot sådana små strukturer.

Om du är i tvivel om en anmälan eller ansökan och planerar att initiera mer eller större byggprojekt, vänligen kontakta lokala byggnadsmyndigheter för råd och vägledning.

Övriga regler för fritidsbostäder

I fråga om fritidshus finns det andra regler. Här måste du fråga om vilka regler som är tillämpliga.

  • Det finns mycket olika praxis från kommun till kommun när man bygger byggnader under 15 kvadratmeter på fritiden.
  • Plats

Förutom att bygga småhus över 15 kvadratmeter, bör man också vara försiktig med platsen.

  • Undvik att installera det friliggande huset på den mest soliga platsen i trädgården, så det kan vara unbearably varmt att stanna där under dagtid. Där solen skiner mest morgon och kväll, är det ofta en bra plats för
  • extra utrymme i trädgården. För många kan även ett litet bo eller en bilaga bli den lilla juvelen i trädgården.

Huset kan skryta omgivningen och du får ett ute rum mitt i grön. Att äta middag på den öppna himlen i trädgården, på grillen, på sommaren är populär. Då är det också bekvämt att ha utrustningen, inklusive grillkol, och en bläckpåse nära taket, i förvaringsrummet. Men det är viktigt för trädgårdshushållets kvalitet och livstid att detta kommer att behandlas på lämpligt sätt både externt och internt. För att få full njutning av din bås är det viktigt att den är monterad på fast och jämn mark. Gazebo. Foto: RKC

Tips för grundandet / Skapa ett bud

1. Före montering. Alla delar måste sättas in med priming, till exempel Visir. Särskilt viktigt är att det här görs med ett spår / fjäder och i slutet och ett spår som du inte kan nå när stugan är klar. Tips för bearbetning är att ladda materialet i bunker. Du kan sedan bearbeta alla delar samtidigt, snabbt och effektivt. Måla inte eller borsta delarna före montering, de ska bara jordas.

2. De flesta rutor har en grundram. Detta bör höjas från början för att säkerställa luftning under golvet och förhindra fuktskador. Det rekommenderas att för alla bås läggs en grundram med tryckimpregnerade material utöver grundramen. Detta bör ha samma mål som grundramen.

3. Rammen läggs på ett fast lock eller dot-smält med lec blobs eller liknande, med högst 60-100 cm mellan varje punkt, beroende på materialets dimension och storlek på botten. Vid montering på ett platt / platt lock måste det finnas öppningar i ramen för att säkerställa ventilation.

4. Innan vi monterar ramen rekommenderar vi att golvets första lathåll placeras på plats för att se till att ramen har rätt storlek och ligger i vattnet och vinkeln.

5. Det är mycket viktigt att det kontrolleras längre under arbetet att allt är i vattnet och vinkeln. Detta görs genom att kontrollera att diagonalen är lika på båda sidor.

Källa: RKC

För mer information om trädgårdshus:

www. RKC. com

www. gromide. com

www. hytteogbolig. com

www. rabiat husvagn. com

ADVERT

Mest populära