All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Garage: Vad köper vi?

Modell 4

Källa: Norgeshus. inte mer

[Ugjyldig objekt (NAV)]

I de mest populära centrala områden, ett garage värda uppemot 900. 000. Men det är inte bara i stadens snobrock att det är populärt med garage. Också i landets bostadsområden är huset med eget hus för bilen.

Passa färdig - eller hemhemlighet?

Om du vill ha ett garage blir det oftast mest frestande att få det färdigt installerat. Tyvärr kan inte alla ha råd med den lyxen.

är enligt både Norgeshus och Igland-garage dock fullt möjligt att göra hela eller en del av jobbet själv, och därmed spara lite pengar:

  • De rena bygg set. Ofta kallad förklippt. Här levereras hela garaget i helt lösa delar. Brädorna måste skäras till rätt längd, men allt måste monteras från början. Rekommenderas endast för dem som har snickeri upplever sig över genomsnittet.
  • Element garage. - Det här kallas byggsatser för mannen på gatan, säger Geir Gjeruldsen från Igland. Här monteras hela väggarna ofta. Det som är monterat beror på en hel del tillverkare och typ av garage, men ofta dörrar och fönster samt panel ingår. Arbetet består av att fixa det här tillsammans.
Kom alltid ihåg att utgifterna för basväggen kommer dessutom, och de kommer naturligtvis att variera beroende på hur webbplatsen är. Garagetillverkarna ger vanligtvis dig alla nödvändiga ritningar och planritningar för jobbet.

Vill dubbelgarage

Både Geir Gjeruldsen från Igland garage och Snorre Bjørkum från Norgeshus överens om att dubbelgarage finns i vinden.

- Single garage är fortfarande populära, men vi ser att allt fler väljer dubbelgarage, säger Snorre Bjørkum från Norgeshus. Det är faktiskt en naturlig utveckling. Idag är det vanligtvis normalt för två bilar per hushåll. En annan sak är att många väljer garage som också ger utrymme för lagring.

- Detta betyder att garage har antingen två våningar, eller att den har stora bås placerade på sidan eller den bakre delen av garaget. Det är ett krav på en fem-kvadratmeter sportbod om du bygger nya bostäder idag. Och eftersom det antas att denna sportskiosk placeras i garaget, tycker många att det här är en bra lösning, säger Bjørkum.

Men hur mycket kostar det roliga?

Klicka här för att se bilder av garage som nämns i artikeln

Klicka här för att se Sparar innan du beställer.

ADVERT

Mest populära