All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Garage - Mer än ett bilhem

Ett garage kan vara så många. Från den galna blicken så långt som möjligt fanns utrymme för att komma ut ur bilen i överdådiga strukturer med utrymme både i, ovan och under för olika aktiviteter.

För de flesta av oss används garaget främst för lagring, det gör mycket av samma fördelar som uthus eller skur i landet. Förutom bilen, naturligtvis eller i extrema fall istället för bilen, som måste lämnas ensam på natten.

När du bygger ett garage, är du välkommen att få lite extra utrymme, så mycket som ekonomi, regler och tillgängligt markutrymme möjliggör.

Vårt garage var redan på plats när vi tog över huset, och här var extra utrymme till längden. En dörr på sidan ger tillgång till den del som kommer bakom bilen (den går alltid in).

Alternativ till grusgolv

Inte alla gjutgolv i garaget, med oss ​​är det bara en ringvägg, och golvet är bara grus / subbuss.

När vi tog över var det bara några lösa ben som var golv i delen bakom bilen. Här hade tidens tand gnuggat flitigt, och träet hade nästan avslutat cykeln "från jorden du har kommit ..."

Det skulle behöva vara en annan lösning.

Vi skruvade fasta fittings i väggen och monterade 2 x 4 som fundament.

I ytterdelen satte vi en cross beam, stödd av Lecablokker.

Furu slät kant med spår och fjäder användes för golv, och den har nu lämnats obehandlad i 10 år utan att röra något annat än en liten patina. Det är mycket lite ljus som kommer in och det finns bra ventilation i garaget. Därför har ingen fukt blivit ett problem för golvet eller för allt annat vi lagrar i garaget. Och det blir mycket.

Vedbinger

Vi har både en öppen spis och en braskamin i huset, med både fin bjerkeved och hogst från trädgården för att brinna i ugnen.

Små korn kan inte staplas, så vi byggde två bingar. En är för färskt trä, den andra är för torrt trä. Med tiden går det friskt torrt och används för bränsle, eftersom benen ändrar sin roll.

Eftersom ugnen måste hållas under en viss längd har vi lagt en flik på insidan av den ena böjningen. Det fungerar som en mall: går träet mellan mitten och muren går in i ugnen.

Överflödigt material på väggen

Lister och bord är ofta kvar när du snugglar och underhåller, du köper alltid lite extra för säkerhet.

För att undvika kaos är det dumt att få upp det här på väggen. Då är det ur vägen och samtidigt lätt att hitta rätt dimension när du behöver något.

En 2x4 skruvad i resanheten rör sig inte. Med ett vertikalt stöd på ytterkanten

faller inte materialet.

Gamla byråer är användbara

Byråer som inte längre är värdiga att rymma i huset kan förlänga garageets livslängd, tillsammans med liknande hyllor som var bra på 70-talet.

Framtida möjligheter

Många bygger en vägg mellan huset och bilavdelningen. Du kan även isolera och sätta i en ugn, och skapa en mekka, en fristad där du kan fördjupa dig i tekniska lösningar och strukturella funktioner. Detta har en stark terapeutisk effekt.

Glöm inte att både Hewlet-Packard och Apple Computer lanserades i garaget, i linje med otaliga mindre företag.

ADVERT

Mest populära