All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Möbler kräver robust färg

Måla köksluckor, möbler och andra inventarier är ett enkelt och billigt sätt att renovera ditt hem på. En god långtidsprestanda kräver dock att färgen med rätt egenskaper används.

- Det fungerar inte alls med en vanlig väggfärg till möbel eller köksskåp, säger Trond Riise på Nordsjö.

möbler och inventarier utsätts för omild behandling, de ofta tvättas, för att tåla stötar och du kommer bort i ytan med vassa föremål. Därför är det ofta ett bra val att använda semi-gloss eller blank färg, och att vara noggrann förarbete så att färgen har en bra yta för att hålla sig till. En mycket polerad yta är mer avslöjande när det gäller väg oregelbundenheter än en matt eller halvblank yta.

Hård yta

Color top: Molly 8, vänster: Hakon 5, höger sida: Fredik 2. Alla färger från Beckers.

beläggningen bör vara lätt att borsta ut utan att köra, och ge en hållbar och lätt att rengöra ytan. Måla för köksskåp och möbler bör inte sammanväxningar. Det måste vara svårt och fast yta, så att saker och ting inte att fånga, och uthärda regelbunden avtorkning med tvättmedel.

Finger Fett

Okänd för många är att vissa färger faktiskt skadas av tagande i den målade ytan. Detta beror på att lite färg av akryltyp kan lösas genom finger fett, vilket kan föra med sig att ytan kan vara klibbig efter en tids användning. Mest utsatta är där man naturligtvis tar ofta ytan, såsom trappräcken, dörrar, skåp och stol ryggar. Genom att använda lämpliga färg av god kvalitet, undvika detta. På marknaden finns flera typer av vattenburna oljefärger, akrylfärger polyuretanforsterkede och hybridfärger välkomnas också finger fett.

ADVERT

Mest populära