All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Lugn färg och mönster mix

Även om du gillar det bästa i lugna omgivningar betyder det inte att du måste styra färger och mönster. Om du följer detta enkla recept kan det vara lika lugnt och bekvämt även om du slog dig lite. Ta en titt på detta kollagen.

Här blandar färgerna väl och olika mönster står lugna mot varandra. Det faktum att det finns olika material märker vi knappt. Hemligheten till det lugna uttrycket är "fina" färger och små kontraster.

Medium och Small Contrast

Mönstermönster gör interiören mer spännande och personlig.

I goda färger menas de färger som ofta kallas mellantoner. De är inte ljusa pasteller, inte så färgglada, eller så svarta att de verkar smutsiga. Men de har en skuggig slöja som gör dem lätta att jobba med och lätt att leva med. De har en klar färg utan att de sticker ut. I NCSs färgstriangeln finner vi dessa nyanser i mitten.

Färgerna tas från den blå och gröna halvan av färgcirkeln och varieras i olika nyanser. De är angränsande och klamrar sig till varandra som himmel och gräs. Mot ljus bakgrund skapar dessa mitttoner ett ljust och lätt humör.

Medeltoner är lätta att leva med.

Mönster skapar liv

Fåglar, löv och retro - det blir ett lugnt mönster när färger och ytor är relativt lika.

Om du justerar med enfärgade ytor kan det bli monotont och lite tråkigt. Vissa mönstermönster ger interiören mer liv och gör det mer personligt. Var inte rädd för att blanda mönstret. Så länge du stannar inom samma färgpalett kan du mixa och matcha som du vill. Här är det relativt liknande mönster, vilket gör mixen lugn.

Receptet är enkelt:

Du kan blanda fler färger, mönster och material även om du vill ha en rolig övergripande.

  • färger är närliggande färger
  • Liten skillnad mellan de ljusaste och mörkaste nyanser
  • lika i strukturens ytor
  • Små variationer i glans
  • Samma färg i enkla färgade och mönstrade ytor
  • Tyst Pattern

Golv viktigt för hela

Det är lätt att tro att golvet är golv eller att ett ljust golv är neutralt. Det kan ta dig lite fel. Tänk på att en gammal parkettgolv kan vara ganska brungult, så om du köper ny eller bor hos den gamla, ta hänsyn till det vid planeringen. För att bibehålla det tysta, ljusa präglade kollagenet är det bra med ljusgolv, snarare än grått. Om du har ett gulaktigt trägolv och vill ha enkel förnyelse, kan det snabbt förnyas med några lackfärg. Testa färger, tapeter och textilprover på golvet. Tänk på samlingen på avstånd. Gillar du vad du ser? Om det känns bra då är det rätt!

Tre typer av golv som passar färger: vit och grålasert parkett, vitaktig klick vinyl med trästruktur och ljus ljung mattan med tät løkkeluv.Vad passar dig beror på vilka funktioner du vill ha, vad som passar grunden och hur den ska läggas till.

ADVERT

Mest populära